Vincent Tan učinio sve da uzdrma fudbalski svijet: "Nismo uspjeli!"

Jedan od vlasnika FK Sarajevo

Vincent Tan učinio sve da uzdrma fudbalski svijet: "Nismo uspjeli!"

A. Čaušević

Vincent Tan, jedan od investitora u FK Sarajevo, komentarisao je transfer koji je mogao šokirati fudbalski svijet.

Osim što je investitor u FK Sarajevo, Tan je već duži niz godina vlasnik Cardiff Cityja koji se trenutno takmiči u Championshipu.

Proteklih sedmica malezijski tajkun je dao maksimalne napore da u Cardiff dovede Garetha Balea, ali nije uspio. Velšanin je završio u Los Angelesu FC.

"Na početku nije bilo pitanje novca, samo je htio da pomogne Cardiffu i Velsu. Zato smo bili u mogućnosti da s njim pregovaramo."

"Dao je sve od sebe da nam se pridruži, ali mislim da je ponuda Los Angelsea bila predobra da se odbije. Mi smo ponudili ono što mislimo da je dovoljno, ali teško se takmičiti sa velikim brojem američkih sponzora i komercijalnih ugovora."

"Uradili smo sve moguće, ali nismo uspjeli", kazao je Tan uz naglasak da je ovo bio veliki udarac za Cardiff.

Prethodnih dana je otkriveno koliko će Bale zarađivati u Los Angelesu. Za razliku od prethodnih godina kada je u Madridu bio jedan od najbolje plaćenih fudbalera na svijetu, Velšanin je pristao na simboličnu cifru.

Tako će za prvu sezonu ugovora koji će trajati do juna naredne godine Bale inkasirati 'samo' milion dolara, a dogovoreno je da će naredni ugovor zavisti od nastupa u dresu LAFC-a u ovoj sezoni.

Međutim, mnogi vjeruju da 32-godišnji ofanzivac neće nastavljati karijeru nakon što mu istekne jednogodišnji ugovor s Los Angelesom i da će otići u penziju.

Bogatstvo Garetha Balea procjenjuje se na preko 130 miliona eura. Njemu novac više nije bitan jer se osigurao do kraja života, a vidjet ćemo hoće li se uopšte truditi u dresu LAFC-a.

Top Komentari

HarisADP
Koji milion dolara mater vam glupu jbm, pa jel vam objasnio covjek i dzaba kad je neko glup. Ah, moj ahbab ado caus...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi