Šok za bankovni račun Garetha Balea: Velšanin odavno nije imao manju platu
Foto - EPA

LAFC ga dobio za poprilično nisku cifru

Šok za bankovni račun Garetha Balea: Velšanin odavno nije imao manju platu

Midhat Šljivak

Gareth Bale postat će novi član američkog Los Angelesa.

Iskusni 32-godišnji Velšanin dogovorio je saradnju s MLS timom i u narednim danima će zvanično biti predstavljen kao novi član LAFC-a.

Bale 30. juna konačno ističe ugovor s Real Madridom. Odlučio je da ne čeka previše kada je izbor novog kluba u pitanju, ali je poprilično iznenadio sve odlaskom u MLS.

Otkriveno je i koliko će Bale zarađivati u Los Angelesu. Za razliku od prethodnih godina kada je u Madridu bio jedan od najbolje plaćenih fudbalera na svijetu, Velšanin je pristao na simboličnu cifru.

Tako će za prvu sezonu ugovora koji će trajati do juna naredne godine Bale inkasirati 'samo' milion dolara, a dogovoreno je da će naredni ugovor zavisti od nastupa u dresu LAFC-a u ovoj sezoni.

Međutim, mnogi vjeruju da 32-godišnji ofanzivac neće nastavljati karijeru nakon što mu istekne jednogodišnji ugovor s Los Angelesom i da će otići u penziju.

Bogatstvo Garetha Balea procjenjuje se na preko 130 miliona eura. Njemu novac više nije bitan jer se osigurao do kraja života, a vidjet ćemo hoće li se uopšte truditi u dresu LAFC-a.

Sjajni Velšanin je tokom devet godina u Realu odigrao 258 utakmica u kojima je upisao 106 golova i 67 asistencija, dok je u dresu Tottenhama imao 72 gola i 60 asistencija u 237 utakmica.

Top Komentari

CrveniKakanj
Nije budala da igra do 40-e, s 33-34 idealno za penziju xD
3 1
ubnt2
Dobar je igrač bio, sretno u MLS i uživaj u penziji.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi