Bizarno pravilo u MLS-u: Beckhamov klub će ni kriv ni dužan zaraditi 50.000 eura zbog Garetha Balea

Na Interovoj listi mogućih pojačanja

Bizarno pravilo u MLS-u: Beckhamov klub će ni kriv ni dužan zaraditi 50.000 eura zbog Garetha Balea

E. Čaušević

Dojučerašnji fudbaler Real Madrida, Gareth Bale, karijeru će nastaviti u dresu Los Angelesa.

Bale je odlučio da prihvati ponudu kluba iz Sjedinjenih Američkih Država što je mnoge iznenadilo. Špekulisalo se da će Bale ostati u Španiju ili se vratiti u Englesku, ali na kraju se odlučio za MLS.

Velšanin je na zvaničnom Twitter profilu potvrdio da će njegov novi klub biti Los Angeles, a za nekoliko dana zvanično bi trebao biti predstavljen, te potpisati novi ugovor.

Bale će potpisati jednogodišnji ugovor s Los Angelesom, a zanimljivo da će ovaj klub zbog bizarnog pravila koje postoji u MLS-u morati platiti skoro 50.000 eura Interu iz Miamija.

Naime, klubovi u Americi imaju pravo da naprave listu od maksimalno sedam igrača za koje su zainteresovani i koje će možda pokušati dovesti. Ukoliko taj igrač završi u nekom drugom klubu iz MLS-a onda će dobiti odštetu od 50.000 eura.

Bale je bio na listi mogućih pojačanja Intera iz Miamija i zbog toga će ovaj klub ni kriv ni dužan da zaradi 50.000 eura. Kada dobiju tu sumu novca onda Inter mora da ukloni Balea s liste mogućih pojačanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi