Vincent Tan se oglasio o tragediji: Potreseni smo do srži
Vlasnik Cardiffa Vincent Tan se danas oglasio službenim saopštenjem o tragičnom nestanku Emliana Sale i pilota aviona koji nikada nije stigao na svoje odredište

Emiliano Sala je trebao biti veliko pojačanje Cardiffa

Vincent Tan se oglasio o tragediji: Potreseni smo do srži

Cardiff je ove zime oborio klupski transfer rekord plativši Nantesovog Emiliana Salu 17 miliona eura. Sala se sa nakon potpisivanja ugovora vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima i trenerima, a potom se avionom zaputio nazad u Cardiff.

Međutim, 28-godišnji argentinski napadač nikada nije stigao u Cardiff jer je avion kojim je putovao ka glavnom gradu Velsa nestao sa radara iznad Engleskog kanala.

Od ponedjeljka navečer, kada je avion nestao, do danas je trajala potraga za letjelicom, pilotom i Emilianom Salom.

Danas je međutim potraga obustavljena, a avion, pilot i Sala nisu pronađeni. Jasno je da preživjelih u ovoj nesreći neće biti, iako porodice nestalih i navijači Nantesa traže da se potraga nastavi.

Danas se o tragediji oglasio i Vincent Tan, vlasnik Cardiffa, ali i FK Sarajevo. Tan se oglasio službenim saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"U ovo vrijeme neizmjerne tuge naše misli su sa porodicom i prijateljima oba čovjeka koja su se nalazila u avionu, navijačima Nantesa i Cardiffa i ljudima koji su ih poznavali širom svijeta.

Vijesti koje su stigle u ponedjeljak navečer su potresle do srži sve u Cardiffu. Radovali smo se tome da pružimo Emilianu korak više u njegovom životu i karijeri.

Oni koji su poznavali Emiliana opisivali su ga kao dobrodušnog i skromnog mladog čovjeka koji je žarko želio impresionirati u Premier ligi.

Reakcije iz svijeta fudbala su zaista divne i iskreno se zahvaljujemo svima koji su poslali poruke podrške. Također, zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u akciju potrage. Nastavljamo se moliti za Emiliana, Davida Ibbotsona i njihove porodice."

Vaha tokom treninga saznao tužne vijesti: Nećemo mu odavati počast, nema minute šutnje

Emiliano Sala (28) se nakon potpisivanja ugovora sa Cardiffom vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim bivšim saigračima i uposlenicima kluba u kojem je proveo posljednje tri i po godine svoje karijere.

Uspio je Argentinski napadač napraviti veliki transfer. Šta više, bio je to rekordni transfer Cardiffa, ali kada se zaputio ka svom novom domu - tragedija.

Avion u kojem se nalazio Emiliano Sala nestao je iznad Engleskog kanala, a danas, nakon nekoliko dana intenzivnog traganja za avionom, pilotom i 28-godišnjim fudbalerom, policija Guernseyja je saopštila da se potraga obustavlja.

Sada je već jasno da preživjelih nema ili kako je danas saopšteno da su šanse za takav razvoj događa "ekstremno male".

Vijest da je potraga prekinuta pojavila se u momentima dok je trajao redovni trening Nantesa, a upravo tada su i njegovi bivši saigrači i trener Vahid Halilhodžić saznali tužne novosti.

Vahida Halilhodžića je posebno teško pogodila čitava situacija, a upravo je bh. stručnjak preporodio argentinskog napadača od svog dolaska na klupu Kanarinaca i od njega napravio "senzaciju" Ligue 1.

"On je tako drag"

"Upravo sam saznao da je potraga prekinuta. Teško je govoriti o tome... Ovo je stvarno delikatan trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan, pun poštovanja. Pravi je ratnik koji je puno volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos sa njim, puno smo razgovarali od mog dolaska", istakao je Halilhodžić nakon današnjeg treninga Nantesa, pa nastavio:

"Na dan njegovog odlaska smo imali dug razgovor. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao... Nikada nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je zaista sjajan momak... Veliki dječak."

"Sada više nego ikada moramo ostati ujedinjeni, solidarni. Raditi u ovom momentu je jako osjetljivo, teško. Dijelimo naše emocije, tugu. Svi smo se okupili, razgovaramo... Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških, ali u sportskom životu... Potpuno sam rastresen", prokomentarisao je Halilhodžić stanje u ekipi, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poštovaćemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu njegove smrti, tako da nada još postoji. Da li je 'mršava' ili ne, ne znam. Još uvijek čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo, što je također strašno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti