Vaha tokom treninga saznao tužne vijesti: Nećemo mu odavati počast, nema minute šutnje
(Foto: EPA) U trening centar Nantesa su pristigli i navijači i svima je jednako teško

Uplakani igrači Nantesa još čekaju na čudo

Vaha tokom treninga saznao tužne vijesti: Nećemo mu odavati počast, nema minute šutnje

Emiliano Sala (28) se nakon potpisivanja ugovora sa Cardiffom vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa svojim bivšim saigračima i uposlenicima kluba u kojem je proveo posljednje tri i po godine svoje karijere.

Uspio je Argentinski napadač napraviti veliki transfer. Šta više, bio je to rekordni transfer Cardiffa, ali kada se zaputio ka svom novom domu - tragedija.

Avion u kojem se nalazio Emiliano Sala nestao je iznad Engleskog kanala, a danas, nakon nekoliko dana intenzivnog traganja za avionom, pilotom i 28-godišnjim fudbalerom, policija Guernseyja je saopštila da se potraga obustavlja.

Sada je već jasno da preživjelih nema ili kako je danas saopšteno da su šanse za takav razvoj događa "ekstremno male".

Vijest da je potraga prekinuta pojavila se u momentima dok je trajao redovni trening Nantesa, a upravo tada su i njegovi bivši saigrači i trener Vahid Halilhodžić saznali tužne novosti.

Vahida Halilhodžića je posebno teško pogodila čitava situacija, a upravo je bh. stručnjak preporodio argentinskog napadača od svog dolaska na klupu Kanarinaca i od njega napravio "senzaciju" Ligue 1.

"On je tako drag"

"Upravo sam saznao da je potraga prekinuta. Teško je govoriti o tome... Ovo je stvarno delikatan trenutak. Svi smo šokirani. On je tako drag, dobar, ljubazan, pun poštovanja. Pravi je ratnik koji je puno volio ovaj klub. Imao sam poseban odnos sa njim, puno smo razgovarali od mog dolaska", istakao je Halilhodžić nakon današnjeg treninga Nantesa, pa nastavio:

"Na dan njegovog odlaska smo imali dug razgovor. Zahvalio mi se, puno toga mi je rekao... Nikada nisam čuo da neko ima nešto loše reći o njemu, bio je zaista sjajan momak... Veliki dječak."

"Sada više nego ikada moramo ostati ujedinjeni, solidarni. Raditi u ovom momentu je jako osjetljivo, teško. Dijelimo naše emocije, tugu. Svi smo se okupili, razgovaramo... Za mene je ovo možda i najteži trenutak u mom sportskom životu. Bilo je još teških, ali u sportskom životu... Potpuno sam rastresen", prokomentarisao je Halilhodžić stanje u ekipi, pa dodao:

"Poštovaćemo njegovu porodicu koja još nema potvrdu njegove smrti, tako da nada još postoji. Da li je 'mršava' ili ne, ne znam. Još uvijek čekamo čudo i nadamo se da će uskoro stići. Zbog toga mu ne želimo odati priznanje, niti će biti minute šutnje. Sve dok njegova smrt ne bude potvrđena, čekamo, što je također strašno".

Posljednji avion koji je tragao za Emilianom Salom je sletio...

Avion koji je trebao 28-godišnjeg Salu prevesti do Cardiffa nestao je iznad La Manša u ponedjaljak navečer.

Letjelica se jednostavno izgubila sa radara i sada je već jasno da je pala u more. Čim su se pojavile ovakve informacije bilo je jasno da su šanse da je Emiliano Sala živ jako male, a sada već gotovo da ni ne postoje.

Nakon nekoliko dana intenzivnog traganja za avionom, pilotom i Emilianom Salom, policija otoka Guernsey je upravo saopštila da je potraga pekinuta.

Saopštenje kapetana obalne straže Davida Barkera prenosimo u cjelosti.

"Moj tim je upravo održao sastanak kako bi se rezimirala akcija potrage i spašavanja koja je trajala od momenta nestanka aviona, u ponedjaljak navečer.

Uprkos naporima, promatranju iz zraka i pomoći sa otoka Engleskog kanala, kao i iz Engleske i Francuske, pretraženoj površini od 1.700 kvadratnih milja i provjeravanju podataka mobilnih operatera i satelitskih slika, nismo bili u mogućnosti pronaći ni trag avionu, pilotu ili putniku.

Konstatno se tragalo 24 sata, uz ukupno 80 sati letova sa tri aviona i pet helikoptera. Uključena su i dva čamca, a pomagali su i različiti brodovi koji su plovili ovim područjem.

Razmotrili smo sve informacije koje smo imali, poput saznanja o vrsti opreme za spašavanje koja je bila u avionu, te smo donijeli tešku odluku da prekinemo potragu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Šanse da ima preživjelih su sada ekstremno male.

Rodbina nestalih je obavještena o ovakvom razvoju situacije, a moje misli su sada uz porodicu pilota i putnika u ovim teškim trenucima... I posljednji avion koji je tragao letjelicom i onima koji su bili u njoj je sada sletio. Iako više ne tragamo aktivno, slučaj ostaje otvoren i slat ćemo poruke svim plovilima i letjelicama u prolazu da obrate pažnju na bilo kakav trag nestalog aviona. Takva praksa će se nastaviti do daljnjeg."

Top Komentari

VELEZ
Ja mislio neko umro jebo ovakav naslov
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi