Vincenzo Guerini novi trener Fiorentine

Nasljednik otpuštenog Rossija

Vincenzo Guerini novi trener Fiorentine

A. Haznadarević

Nakon okršaja sada već bivšeg trenera Fiorentine Dellia Rossija i srpskog reprezentativca Adema Ljajića, rukovodstvo tima iz Firence je imenovalno Vincenza Guerinija za novog šefa stručnog štaba.

Podsjećamo, Rossi je dobio otkaz nakon što je nasrnuo na Ljajića koji mu je ironično aplaudirao zbog izmjene. Iako je u svlačionici dočekan aplauzom od strane igrača koji su stali na njegovu stranu, te izjave Ljajića da mu je žao trenera i da nije zaslužio otkaz, čelnici Fiorentine su se ipak odlučili za promjenu na kormilu svoje ekipe.

 

Za novog trenera je imenovan Vincenzo Guerini, a sam vlasnik kluba Andrea Della Valle istiće da nije želio donijeti odluku o smjeni, ali i da djelo koje je učinnio Rossi nema opravdanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Odluka da ga otpustimo morala je biti donesena zbog vrijednosti kluba. To je odluka koju nisam želio, ali nema opravdanja za njegova djela. To je dobra odluka i za Rossija jer je bio pod velikim stresom", zaključio je Della Valle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti