U njemu je večeras sve eksplodiralo - Vinicius otišao do tribine i prstom pokazao u zlotvora
Nesretni brazilski fudbaler Vinicius Junior konstantna je žrtva rasističkih povika

Užas u Valenciji

U njemu je večeras sve eksplodiralo - Vinicius otišao do tribine i prstom pokazao u zlotvora

M. Šljivak

Vinicius Junior ponovo je glavna tema španskih medija. Brazilski fudbaler dobio je crveni karton u meču protiv Valencije zbog šamaranja protivničkog fudbalera, a pored toga mladi Brazilac je u centru pažnje bio u 73. minuti kada je odlučio lično pokazati navijača domaćeg tima koji ga je vrijeđao na rasističkoj osnovi.

Vinicius Junior isključen je na meču protiv Valencije u 35. kolu La Lige. Brazilski fudbaler je udario rivala šakom i morao je ranije pod tuš.

Međutim, scena iz 73. minute ovog meča nešto je što nikako ne ide uz fudbal. Mladi Brazilac ponovo je bio meta rasističkih napada, a ovog puta je odlučio lično reagovati.

Nakon što su ga određene osobe nazivale majmunom i gađali raznim predmetima, Vini je odlučio otići do sudije kako bi mu rekao šta se dešava.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1660348633563246596[/twitter]

Kako sudija nije reagovao Vini je u pratnji Edera Militaa i Lucas Vazqueza odlučio uperiti prstom u čovjeka ili više njih koji su ga vrijeđali s tribina.

Oglasi

To je naravno izazvalo haos među navijačima Valencije. Zasuli su igrača Reala brojnim uvredama, policija je reagovala na tribinama i smirila je rulju koja je očigledno bila spremna napraviti haos.

Vinicius Junior se međutim nije mogao smiriti. Bilo je to vidljivo na terenu jer je nervozni brazilski fudbaler na kraju isključen zbog sukoba s igračima Valencije.

Vini je tokom čitave sezone bio meta rasističkih skandiranja i uvreda. Gotovo gdje god da dođe suočava sa s takvim stvarima i zaista je nevjerovatno da klubovi nisu žešće kažnjeni zbog takvih stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi napadač Real Madrida ne može to više da trpi. Danas je sve puklo u njemu i jednostavno je eksplodirao zbog svega.

Vinicius je ove sezone zaista fenomenalan. Postao je igrač bez kojeg se igra Real Madrida ne bi mogla zamisliti i u 53 odigrane utakmice ima učinak od 23 pogotka i 21 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Buni se sto se ponasa kao majmun,a tako i izgleda? To mu je kompliment
0 3
Blancos
A sad ce komentari kako je on odvratan, ovakav onakav... A niko nece osuditi te kretene koji poput ovih sto komentarisu, vrijedjaju i mrze sve sto je bolje od njih. A Vinicus je ? fudbaler, bice najbolji jednog dana a sta ce te vi biti? ? ? Druga liga zauvijek.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi