Real izgubio na Mestalli, Vinicius Junior napravio potpuni haos na terenu

Valenciji velika tri boda

Real izgubio na Mestalli, Vinicius Junior napravio potpuni haos na terenu

M. Šljivak

Valencia je u 35. kolu španske La Lige na Mestalli savladala Real Madrid s 1:0 i napravila je ogroman korak ka opstanku jer su Šišmiši sada pet bodova udaljeni od opasne zone. Susret je obilježio i Vinicius Junior koji je potpuno izgubio živce u nadoknadi meča, udario je rivala, dobio crveni karton, ali na tome se nije završio već je došlo do potpunog obračuna s domaćim navijačima i igračima.

Valencia je na Mestalli dočekala Real Madrid i upisala je veliku pobjedu kojom su došli na korak od opstanka u La Ligi. Jedini gol postigao je Diego Lopez u 33. minuti meča.

Jako dobar meč viđen je u duelu starih rivala. Real nije imao previše imperativa, dok su Valenciji tri boda bila neophodna kako bi sačuvali status člana La Lige i nakon danas su na dobrom putu da u tome i uspiju.

Valencia je napala od prve minute. Courtois je uspio nekoliko puta dobro reagovati u prvom poluvremenu, no u 33. minuti meča ni Belgijanac nije mogao ništa napraviti.

Diego Lopez je iskoristio nepažnju Ferlanda Mendyja i postigao je pogodak za veliku radost na ispunjenoj Mestalli i vodstvo Šišmiša od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku smo gledali precrtanu utakmicu kao onu iz prvog poluvremena.

Oglasi

Reeal je tim koji je dominirao terenom. Imao je veći posjed lopte, imali su i gosti određenih šansi, no Valencia bez previše problema čuvala stečeno vodstvo iz prvog poluvremena.

Domaći su preko Diega Lopeza imali šansu da riješe meč i da dođu do drugog gola, Courtois je u formi i spašava ponovo Kraljeve, koji do kraja meča terensku nadmoć ne koriste i domaći tim stiže do pobjede od 1:0.

Velike šanse Real je imao u nadoknadi da dođu do izjednačujućeg gola. Međutim, Giorgi Mamardashvili je fenomenalan golman i spašavao je na čudesan način.

Vinicius Junior se potrudio da bude glavna tema. U 94. minuti je udario protivničkog igrača šamarom, sudija mu je pokazao crveni karton, a on se potrudio da napravi još veći haos.

Aplauzom je nagradio sudiju, pokušao se obračunati s njim, a zatim se uhvatio za međunožje izlazeći s terena i izazvao je bijes domaćih navijača s kojima je zbog vrijeđanja imao sukobe tokom utakmice.

OVDJE pogledajte haos kojeg je izazvao brazilski fudbaler i odluku sudije da ga isključi.

S tri osvojena boda Valencia je napravila ogroman korak ka opstanku. Skočili su na 13. mjesto tabele s ukupno 40 bodova i na tri kola prije kraja pobjegli su pet bodova Valladolidu koji je u zoni ispadanja.

Real Madrid s druge strane više nema za šta igrati i oni će do kraja sezone igrati poprilično nevažne utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Kako to da baš njega uvijek vrijeđaju na rasnoj osnovi? Zašto niko ne vrijeđa Rudigera, Dembelea, Nianzoua i SVE ostale tamnopute igrače u Primeri? I prije Viniciusa ih je bilo, pa nikad nije bilo takvih skandala.. zato jer je ovaj običan smećar, mali mučki provokator, jedan od najvećih glumaca u španskom fudbalu svih vremena, jado jadni..Neymar je za njeg gospodin...i da..NISU ga vrijeđali na rasnoj osnovi..nije dovoljno pročitati članak na ovom portalu i tvrdit da li je nešto istina ili nije..
3 1
Madridista
Jedva ga dotakao. barcine korumpirane sudije na djelu. Treba ljudima javiti da je prvenstvo gotovo, odradili su posao. Ne razumijem zašto i dalje ovo rade?!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti