Vinicius osramoćen pa se odlučio za osvetu: Brazilac je magijom "preletio preko duge"

Vinicius osramoćen pa se odlučio za osvetu: Brazilac je magijom "preletio preko duge"

A. Čaušević

Argentina i Brazil su odigrali razočaravajućih 0:0, ali obzirom na veliki broj zvijezda u obje ekipe bilo je spektakularnih poteza. 

U centru pažnje našao se Vinicus Junior koji ove sezone igra zaista fantastično u dresu Real Madrida te postepeno postaje jedan od najboljih driblera na svijetu.

Vinicus se i nije proslavio u prvom poluvremenu kada ga je u posljednjim momentima majstorskim driblingom osramotio Angel Di Maria.

Di Maria je mudro sačekao brazilsku mladu zvijezdu, jednostavnim potezom mu je probacio loptu kroz noge te nastavio igrati kao da se ništa nije desilo.

Upravo zbog ovog poniženja nije iznenađenje što je Vinicus u nastavku tražio osvetu, a žrtvu je pronašao u desnom beku Molini.

Oglasi

Vinicius je izveo spektakularan potez kod korner zastavice tako što je loptu podigao iza leđa te prebacio svog čuvara i pretrčao ga sa strane. Zaista fenomenalno.

Brazilski ofanzivac je u ranijim sezonama znao biti često na miti kritika, ali ove se potpuno izdigao te već sada u dresu Reala ima učinak od devet golova i sedam asistencija.

Ovaj 21-godišnjak se razvija u krilo svjetske klase te definitivno počinje da opravdava 46 uloženih miliona dolara koliko ga je Real platio Flamengu prije četiri godine.

Inače, s remijem 0:0 Brazil je potvrdio prvo mjesto u grupi kvalifikacija, dok je i Argentina osigurala put u Katar pa su na kraju svi mogli biti zadovoljni.

Top Komentari

Realist
Svaka čast
7 0
Salihović23
Momak igra brutalno ove sezone
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi