Na tribinama se pojavio najveći ikad i usred Barcelone je bodrio Real - Niko nije smio ništa reći
Foto - EPA

Poznat je kao navijač Kraljeva

Na tribinama se pojavio najveći ikad i usred Barcelone je bodrio Real - Niko nije smio ništa reći

Midhat Šljivak

Real Madrid je savladao Barcelonu s 2:1 u susretu koji je odigran na Montjuic stadionu. Domaćem timu presudio je Jude Bellingham s dva gola, a na tribinama je bilo dosta poznatih lica. Kao navijač Kraljeva na tribine je stigao i čuveni Khabib Nurmagomedov.

Najveći derbi španskog fudbala El Clasico nije ponudio previše žara, ali je donio jako zanimljiv fudbal. Vodila je Barca s 1:0 od šeste minute golom Ilkaya Gundogana, da bi u nastavku Jude Bellingham s dva gola okrenuo meč i donio pobjedu Realu.

Na tribinama je bilo i dosta poznatih lica. U loži Barcelone viđeni su legende Rock'n'Rolla i članovi grupe Rolling Stones Mick Jagger i Ronnie Wood kojima je domaća publika posvetila i koreografiju.

Ipak, s druge strane na tribinama je kao navijač Real Madrida viđen je čovjek pred kojim niko ne bi volio da se pravi heroj. Podršku Kraljevima pružio je čuveni Khabib Nurmagomedov.

Oglasi

Dagestanski 'Orao' poznat je kao izuzetno veliki navijač kraljevskog kluba iz Madrida. Često je dolazio na utakmice u Madrid, a sada je odlučio da dođe i na El Clasico u Barcelonu.

Khabib je okončao MMA karijeru prije dvije godine. Kratko je vodio brigu o treninzima svojih prijatelja i rođaka, no potom je odlučio posvetiti se porodici i ispunjavanju vlastitih želja koje ranije nije mogao ostvariti zbog brojnih obaveza.

Fudbal je nešto što ga ispunjava. Često ga je igrao, no nije tako često mogao prisustvovati velikim utakmicama. Sada mu je to mnogo lakše jer nema obaveza u dvorani i danas je odlučio podržati Real usred Barcelone.

Da je i pozirao sa šalom teško da bi se ko našao da mu nešto i kaže. Ipak je to čuveni Khabib s kojim bi samo rijetki mogli ući u obračun.

Podsjetimo, Khabib Nurmagomedov je apsolutna MMA legenda. Nporažen je u profesionalnoj karijeri s omjerom od 29-0 i nekadašnji je UFC prvak lake kategorije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U penziju je otišao nakon smrti oca i na nagovor majke koja ga je zamolila da se više ne bori, te de se posveti porodici. On je to poslušao, no ostat će upamćen kao jedan od najboljih boraca ikad.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Ne razumijem ovaj naslov.Ko gleda utakmice iz liga petice vidi da na tribinama sjede pomijesani navijaci i nema nikakvih incidenata.Pa zasto bi njemu neko nesto rekao?Covjek kojeg o kojem objavljujete milione tekstova,navija za koga navija i to je to.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije