Ancelotti izveo Viniciusa iz igre, zagrlio ga pa mu na uho šapnuo istinu: "Znaš li da si ti..."

Tako se to radi

Ancelotti izveo Viniciusa iz igre, zagrlio ga pa mu na uho šapnuo istinu: "Znaš li da si ti..."

Edmir Škorić

Real Madrid je danas u Pamploni gostovao kod Osasune i slavio uvjerljivo s 4:1. Igrač utakmice je brazilski napadač Vinicius Junior koji je postigao dva gola.

Brazilska zvijezda je nezaustavljiva i zaista jedan od najboljih fudbalera u ovom momentu, no činjenica je da je često na meti navijača i protivničkih igrača zbog svog ponašanja. Katkad Brazilac isprovocira rivale, pa dobije žestoke uvrede.

U posljednje vrijeme Vini je prolazio težak period, a najviše od svega mu treba podrška ljudi kojima je okružen. To itekako shvata Carlo Ancelotti. Trener Reala danas ga je izveo u 85. minuti, kada ga je zamijenio Arda Guler, a dok je brazilski as napuštao teren, Ancelotti ga je zagrlio, pa mu, vidjelo se to na snimku, nešto šapnuo na uho.

"Znaš li da si ti najbolji", navodno je izgovorio Ancelotti i na taj način iskazavši punu podršku i ljubav svojoj zvijezdi.

Vinicius je dao dva gola, ali je dobio i peti žuti karton, zbog čega će propustiti utakmicu narednog kola protiv Athletic Bilbaa, a taj duel je tek nakon reprezentativne pauze. U međuvremenu, Vini će biti pozvan u reprezentaciju Brazila, a navijači Reala će ga ponovo gledati u Madridu u aprilu protiv Manchester Cityja u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Oglasi

Ancelottiju će Vinicius svakako nedostajati u sljedećem kolu, ali sve u Madridu raduje činjenica da se vraća Jude Bellingham. Englez je odslužio kaznu zbog isključenja na Mestalli i spreman je pomoći Realu u ovom finišu sezone.

Ove sezone Vinicus je postigao 18 golova, od čega 12 u La Ligi. Uz to dodajmo i osam asistencija i jasno je da je jedan od ključnih igrača kraljevskog kluba.

Ni dolazak Kyliana Mbappea na ljeto neće poremetiti Viniciusa, koji će naravno ostati jedan od vodećih igla Reala u sezonama koje slijede, dok bi njegov prijatelj i sunarodnjak Rodrygo mogao otići i ustupiti mjesto PSG-ovom superstaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom na to da se sprema i dolazak Alphonsa Daviesa iz Bayerna, čini se da u Madridu opet kreiraju Galaktikose. Davies, Mbappe, Vinicius, Bellingham, Endrick... Sve su to sjajni mladi fudbaleri pred kojima su godine i godine vrhunskog fudbala.

Ancelotti će odraditi sezonu do kraja, vjerovatno će ostati još jednu, a onda će u Madridu tražiti njegovog nasljednika i nekog posebnog trenera koji će te vrhunske zvijezde i velike talente ukomponovati u jedan Dream Team kojem niko neće moći stati na put.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Don Carlo !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti