Da nije bilo Diaza Vinicius Junior bi pred kamerama napravio još veću glupost nego što jeste
Brazilac nije zadovoljan suđenjem Martineza Munuere (AP Photo/Alvaro Barrientos)

Krenuo javno da govori o sudiji usred utakmice

Da nije bilo Diaza Vinicius Junior bi pred kamerama napravio još veću glupost nego što jeste

Midhat Šljivak

Vinicius Junior postigao je dva pogotka u pobjedi Real Madrida nad Osasunom (4:2), ali je dobio peti žuti karton zbog kojeg će propustiti meč protiv Athletic Bilbaa 31. marta. To mu se nije dopalo i odlučio je sve reći javno.

Zvijezda Real Madrida Vinicius Junior propustit će meč protiv Athletic Bilbaa nakon reprezentativne pauze. Razlog je peti žuti karton kojeg mu je na meču s Osasunom pokazao Juan Martinez Munuera.

Nezadovoljan jednom od odluka na terenu Vini je protestvovao kod sudije Munuere. Ovaj nije dugo čekao i pokazao mu je karton koji ga suspenduje iz narednog meča.

Nakon kartona desila se veoma zanimljiva situacija. Brazilac prilazi kameri i ponavlja riječi:

"U svakoj utakmici mi ovaj sudija pokaže žuti karton. U svakoj utakmici", žalio se pred kamerama Vinicius da bi ga potom Brahim Diaz odgurnuo kako ne bi rekao nešto pogrešno.

Oglasi

Sjajni napadač Reala je s ova dva pogotka poboljšao statistike ove sezone i trenutno je na 18 pogodaka i šest asistencija u 28 nastupa.

Vini JR ponovo imao sukob s navijačima

Brazilski napadač ponovo je imao i duel s navijačima. Očigledno su rijetki stadioni gdje ga podnose.

Dočekan je fudbaler Reala velikim zvižducima. Dobacivali su mu navijači Osasune s tribina, da bi im on uzvratio i s dva gola im je potopio tim.

Naravno, nije prošlo bez provokacija od strane Viniciusa. Kada je zabijao golove poručio je svima da još zvižde i da ne čuje dobro šta mu dobacuju.

Ove scene su naravno dodatno potpalile publiku. Bili su sve glasniji prema Viniciusu, no Brazilac se zadnji smije i ide kući nasmijan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prepirke s publikom upravo su ono zbog čega Vinicius nije omiljen na terenima u Španiji i ponašanje ga često košta uvreda na rasnoj osnovi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi