Tursko "čudo" (19): Arda Guler je potegao s 50 metara, komentator u transu...
Arda je zamalo pogodio sa centra (Screenshot: Twitter/Sportbible)

Nevjerovatan je

Tursko "čudo" (19): Arda Guler je potegao s 50 metara, komentator u transu...

Edmir Škorić

Mladi turski fudbaler Arad Guler (19) zaista je veliki potencijal i nije nikakvo iznenađenje što je sa samo 18 stigao u Real Madrid kao nadolazeća zvijezda.

Ako neko zna da prepozna vrhunskog talenta, onda su to čelnici Reala predvođeni Florentinom Perezom. Iz Fenerbahčea su za 20-ak miliona eura kupili Gulera, a on se u prvoj sezoni pokazuje kao pun pogodak.

Sam početak Gulera u Madridu nije bio dobar, imao je dosta problema s povredama, a onda je počeo sve češće da igra i Carlo Ancelotti ga sve više uvodi u igru. Nedavno je postigao prvijenac, a danas zamalo napravio nešto o čemu bi se dugo pričalo.

Naime, na meču Osasuna - Real (2:4), u sudijskoj nadoknadi kada je sve već bilo gotovo, Guler je potegao s 50-ak metara, komentator je urlao, lopta je lobovala golmana domaćih, no prečka je spasila Osasunu. Šteta, zaista šteta što ovo nije odsjelo u mreži.

Oglasi

Carlo Ancelotti je nakon meča rekao da je to za njih bio gol iako, naravno, nije. On je rekao da malo igrača može da izvede tako savršen udarac i da je malo fudbalera sa 19 godina koji su tako samouvjereni kao Turčin.

Inače, Guler je od 85. minute bio na terenu kada je zamijenio Vinicius Juniora, a Real je slavio s 4:2 i nakon 29 kola došao na +10 u odnosu na Gironu, koja u ovim momentima gostuje upravo u Madridu kod Getaefa.

Strijelci za Kraljeve danas bili su Vinicius (2), Carvajal i Brahim Diaz, dok su za domaće pogađali Ante Budimir i Munoz.

Da se ponovo vratimo na Ardu Gulera. On je nedavno bio otpisan, spreman da ide na posudbu, ali je Ancelotti inzistirao da ostane do kraja sezone i očito je to bio dobar potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije isključeno da će na ljeto Arda možda odraditi jednu posudbu, ali ako nastavi da igra dobro, mogao bi veoma brzo da postne standardan u igri Reala. U njemu se vidi nasljednik u veznom redu za Modrića i Kroosa, ali naravno treba mu još puno utakmica i iskustva da bi došao na tu razinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti