Dao je dva gola, a o njemu niko ne priča: Vinicius Junior večeras je stigao do nevjerovatnog uspjeha

Brazilac "melje" redom

Dao je dva gola, a o njemu niko ne priča: Vinicius Junior večeras je stigao do nevjerovatnog uspjeha

Eldar Ganibegović

Vinicius Junior večeras je bio jedan od junaka remija Real Madrida u Minhenu, no o njemu malo ko priča. Večeras je stigao do velikog uspjeha.

Prva utakmica polufinala Lige prvaka večeras nam je u Minhenu ponudila spektakl. Bayern i Real Madrid su remizirali rezultatom 2:2.

Vidjeli smo prvi gol u 23. minuti i to kakav pogodak. Vinicius Junior je pogodio nakon maestralnog pasa koji je poslao Toni Kroos.

Kasnije je Bayern na otvaranju drugog dijela stigao do preokreta. Prvo je Sane pogodio za 1:1, a onda Kane s 11 metara za potpuni preokret.

Kim je odlučio da bude pravi tragičar te je kasnije skrivio penal koji je u pogodak pretvorio Vinicius Junior za 2:2 i obećani spektakl na Santiago Bernabeu stadionu naredne sedmice.

Iako je Vinicius Junior postigao oba pogotka za španski tim, malo ko o njemu priča zbog nevjerovatne asistencije Kroosa koju je uputio kod prvog gola, te Lunina koji je u nekoliko navrata sjajno spasio Kraljeve.

Oglasi

No, večeras je brazilski ofanzivac stigao do velikog postignuća i mnogi napadači mogu da mu zavide na učinku koji ima u elitnom fudbalskom takmičenju.

Vinicius je, naime, jedini igrač koji je direktno učestvovao u više od 30 golova u Ligi prvaka od početka sezone 2021/2022. Brazilac je postigao 16 golova i upisao 15 asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Vinicius Junior bio je junak Real Madrida 2022. godine kada je donio Kraljevima titulu prvaka Evrope jedinim pogotkom u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat. Drugi polufinalni susret sutra od 21 sat u Njemačkoj igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
Imo je i dva simuliranja na koje sudac nije nasjeo
0 1
user1574859714
Mali seronja.Kako nema neki Roy Keane da mu polomi noge i ogadi mu fudbal.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije