Vinicius je rekao ono što su svi navijači Reala htjeli da čuju

"Zasluženo smo osvojili Ligu prvaka"

Vinicius je rekao ono što su svi navijači Reala htjeli da čuju

Eldar Ganibegović

Poslije dosta turbulencija u nokaut fazi, Real Madrid je prošle sezone uspio da osvoji Ligu prvaka, a junak u finalu bio je Vinicius Junior koji je postigao pobjednički gol protiv Liverpoola (1:0).

Brazilac je progovorio o svom odnosu s Karimom Benzemom i kao ključni trenutak istakao uzvratnu utakmicu polufinala protiv Manchester Cityja na stadionu Santiago Bernabeu.

"Neke utakmice postanu emocionalni rollercoaster i znamo kako okrenuti stvari u svoju korist. U dvije minute Rodrygo je ušao i zabio dva gola koji su nas odveli u finale. Bio je to najvažniji trenutak ovog takmičenja", rekao je Vinicius u intervjuu za UEFA-u, pa dodao:

"To je DNK ovog kluba i ovog dresa i uvijek dolazi do izražaja u velikim utakmicama. Imamo igrače koji znaju kako se nositi s utakmicama u Ligi prvaka."

Onda je uslijedilo ono što su svi navijači Reala htjeli čuti, da je Liga prvaka zasluženo osvojena, što im mnogi osporavaju:

"Nakon prekrasne sezone bilo je pošteno da smo se okitili pobjedom u finalu. Fudbal igram više od 15 godina i nikad ne znaš kada ćeš igrati u finalu, pa sam želio uživati što je više moguće."

Oglasi

O golu u finalu kaže:

"Bio je to neponovljiv osjećaj. Samo oni koji su zabijali u ovakvim utakmicama Lige prvaka mogu razumjeti taj osjećaj. To je neopisivo. Ne znaš kako to izraziti, kako to ispričati, nema načina da to objasniš. Samo oni koji su živjeli fudbal i prošli kroz emocije koje smo mi proživjeli ove sezone znaju koliko je to važno i koliko vas čini sretnim."

"Ovo je važan trenutak s najprestižnijom dresom na svijetu i u najvažnijem takmičenju. Bernabeu je jedinstveno mjesto na svijetu i s našim navijačima; zato toliko slavimo. Slavili smo LaLigu nekoliko dana prije i slavili smo Ligu prvaka nakon briljantne sezone" rekao je Brazilac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegovo partnerstvo s Benzemom bilo je ključno.

"Uvijek je važno imati utjecaja u utakmicama i Karim mi uvijek govori da budem hrabar. Moraš pucati da zabiješ ili dodati da asistiraš. Ako ne, zadržite loptu. Naša je veza bila jako dobra i uspjeli smo pobijediti u mnogim utakmicama zajedno", rekao je Vinicius na kraju intervjua za UEFA-in sajt. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Samo vi uzimajte a gubitnici nek se bune.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi