Vinicius Junior objavio fotografiju koja je zabrinula neke navijače Real Madrida
Fotografija Brazilca na momente je zabrinula neke navijače Real Madrida, ali radi se samo o oporavku.

Oporavak u u hiperbaričnoj komori

Vinicius Junior objavio fotografiju koja je zabrinula neke navijače Real Madrida

Eldar Ganibegović

Real Madrid osvojio je Kup Kralja, a do kraja sezone preostaje mu borba za još jedan trofej, a to je Liga prvaka. Uskoro slijedi polufinale, a igrači moraju što spremniji dočekati te važne utakmice.

Prije dva dana Real Madrid je stigao do novog trofeja. U finalu Kupa Kralja su pogocima Rodryga savladali Osasunu i podigli pehar.

Španski Superkup su isputili i osvojila ga je Barcelona koja će na kraju sezone proslaviti i titulu prvaka Španije koju također uzima iz ruku Kraljeva, a Los Blancosi imaju šansu još da osvoje Ligu prvaka.

Branioci titule evropskog prvaka u polufinalu elitnog takmičenja igrat će dvomeč protiv Manchester Cityja, baš kao i prošle sezone u ovoj fazi takmičenja.

Već sutra od 21 sat Real Madrid igra prvu polufinalnu utakmicu protiv Građana i bit će to definitivno jedna od najtežih utakmica u sezoni.

Osim što se radi o protivniku i nivou takmičenja o kojem se radi, utakmica za Los Blancose dolazi samo 72 sata nakon velikog finala koje su igrali.

Oglasi

Medicinsko osoblje Real Madrida čini sve da igrači što spremniji dočekaju utakmicu protiv Manchester Cityja, pa se tako Vinicius Junior oporavlja u hiperbaričnoj komori.

On je objavio fotografiju koja je na momente zabrinula pojedine navijače Real Madrida, no u pitanju je samo proces regeneracije i oporavka, te nema razloga za brigu.

Ovaj tretman se sastoji od nanošenja maske kroz koju se diše pod većim pritiskom od normalnog i povećava se koncentracija kisika u krvi. Vrijeme oporavka mišića je kraće, a umor se lakše savladava.

To baš i nije novost u oblasti sportske medicine, a takvim fizičkim oporavcima su, između ostalih, pribjegli Segio Ramos, Rafael Nadal i LeBron James.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi