Mourinho odbio Chelsea, ali prihvatit će ponudu jednog od druga dva mega tima!

Posebni ide iz Rome

Mourinho odbio Chelsea, ali prihvatit će ponudu jednog od druga dva mega tima!

E. Ganibegović

Jose Mourinho od sljedeće sezone mogao bi biti na klupi nekog drugog tima. Neće se vratiti u Chelsea, ali zato su na stolu druge dvije sjajne ponude.

Roma je prošle sezone pod vodstvom Josea Mourinha nakon više od decenije osvojila trofej - osvojili su prvo izdanje Konferencijske lige.

I ove sezone je Vučica na putu da osvoji evropski trofej. Igrat će dvomeč u polufinalu Evropske lige protiv Bayera iz Leverkusena.

Iako niže uspjehe s Vučicom, Jose Mourinho će na ljeto vrlo vjerovatno promijeniti sredinu. Već je odbio jedan klub, a u igri su još dva.

Nakon otpuštanja Grahama Pottera Chelsea je privremeno imenovao Franka Lamparda, no Jose Mourinho je samo jedan u nizu trenera koji ih je odbio.

Prethodno su to uredili Nagelsmann i Enrique. Podsjetimo,  Mourinho je dva puta u karijeri vodio Chelsea - od 2004. do 2007. godine i od 2013. do 2015. i u ta dva mandata osvojio osam trofeja.

Oglasi

U Chelsea neće, ali vrlo moguće da hoće u PSG. Prvak Francuske je trenutno najizglednija opcija, a spominje se čak i ponovno preuzimanje Real Madrida.

PSG traži da zamijeni Christophea Galtiera, jer klupski zvaničnici nisu zadovoljni njegovim rezultatima. Iako će sezone završiti s dva trofeja (Superkup Francuske i Ligue 1), neuspjeh u Ligi prvaka se ne prašta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mediji pišu da je francuski tim ubrzao pregovore s Portugalcem. Pregovori između Luisa Camposa, sportskog direktora PSG-a i Jorgea Mendesa, agenta Josea Mourinha, su u poodmakloj fazi, a trener bi trebao doći u Pariz na ljeto.

Mou je zainteresovan za projekat iz PSG-a i od ljeta će početi raditi u još jednoj od najboljih pet evropskih liga.  Tako bi Portugalcu trebalo samo da trenira neki klub u Bundesligi, da bi mogao reći da je radio u svim od pet liga petice. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti