Vidio da Vinicius plače, nije mogao izdržati, pa žestoko prozvao Brazilca: "Hljeba i igara..."

Legendarni golman se oglasio

Vidio da Vinicius plače, nije mogao izdržati, pa žestoko prozvao Brazilca: "Hljeba i igara..."

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Vinicius Junior našao se u centru pažnje nakon što je jučer zaplakao na press konferenciji, ali ispostavilo se da je sve uradio po scenariju zbog dokumentarca koji se snima za Netflix. Na to je reagovao i legendarni golman Jose Luis Chilavert koji je prokomentarisao potez igrača Real Madrida.

Brazil večeras u Madridu igra prijateljsku utakmicu protiv Španije, a na press konferenciji gostujućeg tima jučer se pojavio Vinicius Junior koji je neočekivano počeo da plače pred novinarima.

Vinicius je dobio pitanje o rasizmu jednog od novinara nakon čega je počeo neutješno plakati jer je činjenica da je igrač Reala često na meti rasističkih uvreda protivničkih navijača.

"Žao mi je. Samo sa želio i samo želim igrati fudbal, učiniti sve za svoj klub i svoju porodicu, nikada ne vidjeti crnce kako pate", rekao je Vinicius.

Međutim, španski mediji objavili su nekoliko sati kasnije da je Vinicius navodo sve uradio po scenariju jer je Netflix snimao jučerašnju press konferenciju za potrebe dokumentarca koji se radi upravo o rasizmu u sportu.

Oglasi

Mnogima je bilo čudno što je Vinicius zaplakao jer problemi oko rasizma traju već neko vrijeme kada je on u pitanju, a često je Brazilac taj kojeg optužuju da prvi provocira protivnike iako za to nikada nije kažnjen.

Zbog svega se oglasio i legendarni paragvajski golman Jose Luis Chilavert koji je vidio šta je Vinicius jučer napravio na press konferenciji, te takav potez Brazilca nije mogao da prešuti i odlučio je da reaguje.

Legendarni golman je poručio Viniciusu da takve stvari ne treba praviti i da je očito bilo da je sve planski smišljeno, te da Brazilac uopšte nije bio iskren.

"Hljeba i igara... Prvi koji napada i vrijeđa rivale je upravo on. Nemoj biti pe*er. Fudbal je za muškarce", poručio je Chilavert.

Oglasi

Poznato je da Vinicius već nekoliko godina muku muči s rasističkim uvredama na pojedinim stadionima, ali mnogi su već zaključili da je on taj koji svaki put počne svađu i da skoro uvijek prvi isprovocira protivnika.

Naravno, to nije nikakav izgovor za užasne uvrede koje Vinicius dobija s tribina, no činjenica je da zbog svog ponašanja i igrač Reala nekada treba biti kažnjen crvenim kartonom jer prelazi sve granice, ali to se u Španiji još nije desilo.

Nakon što se pojavila sinoć informacija da je Vinicius zaplakao za potrebe dokomentarnog filma koji će se prikazati na Netflixu mnogi su se razočarali jer su shvatili da Brazilac uopšte nije bio iskren, te da je sve navodno uradio po scenariju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi