Suze Viniciusa Juniora obišle su svijet, ali ispostavilo se da je sve bila samo odlična gluma
Vinicius Junior je pokazao ozbiljan talenat za glumu (Foto: EPA)

Plakao za potrebe filma

Suze Viniciusa Juniora obišle su svijet, ali ispostavilo se da je sve bila samo odlična gluma

M. Šljivak

Vinicius Junior zaplakao je danas tokom press konferencije fudbalske reprezentacije Brazila nakon pitanja o rasizmu. Ronio je suze fudbaler Real Madrida, a na kraju se ispostavilo kako je sve bilo režirano za potrebe filma.

Zvijezda reprezentacije Brazila i Real Madrida Vinicius Junior ronio je suze na današnjoj press konferenciji nacionalnog tima dok je govorio o rasizmu.

Napadač kraljevskog kluba često je izložen uvredama u Španiji. Zbog toga je digao cijeli svijet na noge, a Real je izdavao brojna saopštenja tražeći da se kazne ljudi koji su vrijeđali zvijezdu tima.

Netflix je odlučio uraditi dokumentarni film na temu rasizma. Vinicius je bio idealan čovjek s kojim će početi saradnju i danas je zbog filma Brazilac plakao kao malo dijete.

"Žao mi je. Samo sa želio i samo želim igrati fudbal, učiniti sve za svoj klub i svoju porodicu, nikada ne vidjeti crnce kako pate", govorio je između ostalog kroz suze Vinicius uz poruku da će nastaviti da ruši snove rasistima.

Oglasi

Na kraju se ispostavilo da je svaka riječ koju je izgovorio bila napisana. Čitao je scenarij koju mu je poznata platforma napisala i ispostavilo se kako je Vini odličan glumac.

"Press konferencija Viniciusa o kojoj se govorilo o rasizmu je bio dio projekta Netflixa. Snimali su za dokumentarni film. Sve što je rekao bilo je dogovoreno i po scenariju", navodi se.

Viniciusu podrška stigla sa svih strana

Nakon što su vidjeli suze zvijezde Real Madrida podrška je očekivano stigla sa svih strana svijeta. Oglasili su se mnogi, među njima i bivši igrač Reala Raphael Varane.

Oglasi

"Ti si moćan. Ti si poseban. Tvoji snovi i inspiracija su jači od bilo kojih riječi koje se koriste protiv tebe", napisao je Varane.

Također, mnogi su se oglasili porukom 'Stop rasizmu'. Niko nije ni slutio da Vini samo izgovara već dogovorene rečenice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na ovaj način Brazilac je ponovo došao u centar pažnje. Sigurno je da će od ovog govora imati koristi kada je borba protiv rasista u pitanju, ali bit će i onih koji će mu prigovoriti za 'prevaru' koju je izveo.

Njegova borba se i dalje nastavlja. Vini je često na udaru španske publike, a i sami njegovi postupci na terenu pravi su okidač za navijače da počnu s uvredama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Naravno da je sve bila gluma, frajer je rođeni glumac, viđamo to redovno na terenu a tek što se zna svađati sa sudijama kad mu nakon odglumljenog faula ne dosude penal!!!!!!!!!!!
0 0
user1676126575
Ej moj glupi novinaru kako možeš biti toliki hajvan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi