Vinko Marinović nije najzadovoljniji: Ima dosta stvari koje moramo popraviti

Trener Borca

Vinko Marinović nije najzadovoljniji: Ima dosta stvari koje moramo popraviti

Eldar Ganibegović

Borac je obavio dio priprema na Zlatiboru, a trener banjalučkog tima, Vinko Marinović, ne može biti baš najzadovoljniji i svjestan je da tu ima još dosta stvari koje se moraju popraviti.

Posljednje dvije sedmice ekipa Borca provela je na Zlatiboru gdje je poražena u tri prijateljske utakmice.

Trener ovog tima, Vinko Marinović, u izjavi za zvaničnu stranicu Borca istakao je kako je nekim stvarima zadovoljan, no kako se i dosta toga mora i može popraviti.

"Zadovoljan sam odnosom igrača prema treningu i obavezama koje smo postavili pred njih. Ima dosta stvari koje još moramo popravljati jer imamo dosta igrača koji su pristizali i ovdje. Treba dosta vremena i rada da to bude na nivou koji očekujemo", rekao je Marinović, pa nastavio:

"Igrali smo protiv Zvezde, Železničara iz Pančeva i Radničkog iz Kragujevca. Zvezda je bila kvalitetnija, ali nekim stvarima smo u toj utakmici bili zadovoljni. protiv Železničara prvo poluvrijeme nije bilo dobro, a isto se desilo i protiv Radničkog. No, ovo su pripreme, imamo dosta novih igrača i treba to sve uklopiti. Dešavaju se neke stvari koje moramo ispravljati. Nikad nije prijatno kad gubite, ali neke stvari su nam pokazale na čemu treba raditi."

"Dosta nam je novih igrača došlo ovdje na Zlatiboru. Treba vremena za sve. Oni su veoma kratko s nama i na nama je da pokušamo da ih što prije uklopimo. Nemamo još puno vremena, ali moramo raditi. Imamo još petnaestak dana.

Nastavljamo raditi i sigurno će oni igrači koji su bili povrijeđeni dotad ući u konkurenciju. Imamo i meč s Vojvodinom, generalnu probu pred Austriju. Naravno da razmišljamo o njima. Gledamo ih i analiziramo. Radit ćemo sve da se što bolje pripremimo za utakmice", zaključio je Marinović.

Borac će evropski put početi nešto kasnije nego ostala tri bh. predstavnika, s obzirom na to da je direktno ušao u žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tamo će imati vrlo težak zadatak s obzirom na to da je protivnik bečka Austrija s kojom je prva utakmica 27. jula u prijestolnici Austrije. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi