Vintonji od Sarajeva do Partizana i Zvezde: Reprezentacija? Često sebi postavljam to pitanje
Vintonji (lijevo) u dresu Partizana

Velika nada bh. nogometa za SportSport.ba

Vintonji od Sarajeva do Partizana i Zvezde: Reprezentacija? Često sebi postavljam to pitanje

S. Mlaćo

Mladi Sergej Vintonji sa samo 17 godina imao je veoma zanimljiv put. Vintonji je nosio dres kadeta FK Sarajevo, zatim se okušao u Zvijezdi 09, a onda ga je put odveo do dva beogradska rivala.

Trenutno kao član Crvene Zvezde nastupa na posudbi u filijali Grafičaru. Veoma je zadovoljan, svjestan važnosti skupljanja iskustva.

"Super je ovdje, sve ide po mom zamišljanju. Dobro se radi, odlični su uslovi što je veoma bitno za razvoj i napredak mladog sportiste", ističe Vintonji u razgovoru za SportSport.ba.

U Beograd je stigao iz Zvijezde 09, timu koji se može pohvaliti sjajnim omladinskim selekcijama. Vintonji je zapao za oko skautima Partizana, a zatim Crvene Zvezde.

"Uz moje dobre utakmice za FK Partizan sam brzo zapažen od skauta FK Crvena Zvezda koji su pristupili mom menadžeru da me prevedu u Crvenu Zvezdu. Poslije konsulatacija i razmišljanj napravili smo takav dogovor. Dogovoreno je da ostanem u Grafičaru, filijali Zvezde na pozajmici do nove godine, a od nove godine sam u omladincima Crvene Zvezde. To je radi sukoba Partizana i Zvezde".

Mlad je, te ima svoje ambicije i snove. Ne krije ih.

"Cilj je izgraditi veliku fudbalsku karijeru i živjeti od fudbala. Želim da budem primjer drugima, kako se uz mnogo truda i odricanja može napraviti uspješna karijera".

Prisjetio se i igranja u našoj zemlji.

"Sve pozitivno, ali moram se požaliti na infrastrukturu u bh. klubovima".

Nastupao je sa uspjehom za kadetsku reprezentaciju naše zemlje, ali potpuno neočekivano nestao. Priznaje da mu nije jasno zbog čega. Nada se pozivu selektora juniorske reprezentacije Slavena Muse.

"Nadao sam se i nadam se. I ne znam zašto su me zaobišli u posljednjem ciklusu. Često sebi postavljam to pitanje".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Uspješno je sarađivao sa najuspješniji bh. selektorom Sakibom Malkočevićem. Za njega imao samo riječi hvale.

"Veoma visoko mišljenjem imam o Malkočeviću. On je veliki stručnjak i od njega sam dosta stvari naučio. Žao mi je što se razbolio i želim mu brz oporavak, te da se što prije vrati na teren", dodao je Vintonji na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi