Van Dijka su pitali koga želi u Liverpoolu: "On bi bio definitivno moj transfer iz snova"

Samo pusta želja

Van Dijka su pitali koga želi u Liverpoolu: "On bi bio definitivno moj transfer iz snova"

Edmir Škorić

"Po mom mišljenju, on je nevjerovatan, izvanredan nogometaš. Mislim da bismo, da je igrao za Liverpool, otišli još dalje nego što smo sada", rekao je Virgil van Dijk u intervjuu s Garyjem Nevilleom u emisiji "The Overlap", kada su ga upitali koga bi želio u svojoj ekipi.

Liverpool je dosta slabiji u Premier ligi ove sezone nego prošlih i ekipa Jurgena Kloppa nakon 12 utakmica je deveta i za vodećim Arsenalom zaostaje 15 bodova. Nešto bolja je situacija u Ligi prvaka, gdje su Redsi završili na drugom mjestu iza grupe A iza Napolija, pa će igrati nokaut fazu Lige prvaka.

No, definitivno Liverpoolu trebaju osvježenja u ekipi, a štoper Virgil van Dijk smatra da bi Kevin de Bruyne bio idealan transfer.

"Po mom mišljenju, De Bruyne je nevjerovatan, izvanredan nogometaš. Mislim da bi on igrao za Liverpool otišli bismo i dalje nego što smo sada. Sjajno igra s loptom, presingom, postiže mnogo golova. On ima sve atribute koje moderni vezni igrač treba imati", rekao je Van Dijk.

Kevin De Bruyne u Manchester Cityju nastupa od avgusta 2015. godine kada je napustio Wolfsburg za 76 miliona eura. Od tada je belgijski veznjak odigrao preko 320 utakmica za Man City, postigao 89 golova i upisao 133 asistencije. De Bruyne je odigrao ukupno 15 utakmica protiv Liverpoola, postigao je tri gola i zabilježio pet asistencija.

Virgil van Dijk odlučio se osvrnuti i na kritike koje su pale na račun Lisandra Martineza prilikom njegovog prelaska u Manchester United. U to vrijeme Martinez se smatrao nesposobnim za englesku ligu zbog fizičkih uslova.

Oglasi

"Neki od ovih komentara su potpuna besmislica. Dobro mu ide u Premier ligi, njegov nedostatak visine ne pravi mu problem. O njemu mogu govoriti samo pozitivno", dodao je Nizozemac.

Van Dijk je u ovom trenutku možda i najbolji štoper svijeta, dok je isti epitet svojevremeno krasio Rija Ferdinanda dok je nastupao za Manchester United.

Nizozemac i Englez su u jednoj od emisija BT Sporta birali najbolje centralne bekove u historiji Premiershipa, već godinama najkvalitetnije lige na svijetu.

Van Dijk je na prvo mjesto pozicionirao upravo Ferdinanda, zatim slijede Vincent Kompany, Jaap Staam, John Terry i Sammy Hyypia.

Moglo bi se reći da kod defanizvca Redsa i nije bilo previše iznenađenja i sigurno se na njegov izbor nema šta prigovoriti, osim na izostavljanje Nemanje Vidića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Ferdinand nije izostavio svog bivšeg partnera u posljednjoj liniji, a interesantno da je na prvo mjesto stavio ni manje ni više nego sebe lično. Izbor bivšeg reprezentativca Engleske izgleda ovako: Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Virgil Van Dijk, Jaap Stam i John Terry.

Mora se reći da je Ferdinand itekako samouvjeren, ali kada se pogleda kakav je bio na terenu sigurno se ne može kriviti što je sebe označio kao najboljeg.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi