Van Dijk izabrao napadača kojeg se najviše plaši i sve iznenadio: "Pomislim imam ga, a on zabije..."

Sjajni štoper Liverpoola

Van Dijk izabrao napadača kojeg se najviše plaši i sve iznenadio: "Pomislim imam ga, a on zabije..."

Admin Čaušević

Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk odabrao je niz napadača koji su mu zagorčali život. Prednjači napadač koji igra u Seriji A i mnogi su ostali iznenađeni što je sjajni Nizozemac izabrao upravo njega za najtežeg rivala. 

Odabrati jednog i objasniti zašto. To je bio zadatak Virgilu Van Dijku koji je 2019. godine uspio izdržati cijelu sezonu, a da ga niti jedan rival nije predriblao.

Stameni Nizozemac se opravdano smatra jednim od najboljih defanzivaca svijeta i praktično ne postoji napadač koji se naigrao protiv njega.

U nedavnom razgovoru za France Football pouzdani štoper je izabrao napadača koji mu je stvarao najviše problema i može se reći iznenadio.

Radi se o bivšem članu Arsenala i Chelseaja, a trenutno igra u Serije A. Naravno, riječ je o Olivieru Giroudu, napadaču Milana.

"Najteži napadač s kojim sam se suočio? Mislim da je to bio Olivier Giroud. Svaki put se čini da ga dobro markirate, ali...", kazao je Van Dijk te nastavio:

Oglasi

"On uvijek uspijeva zabiti, na ovaj ili onaj način. Glavom, nogom, koljenom. Često je zabijao protiv mene."

"Zatim ne zaboravljam Sergia Aguera, koji je bio vrlo jak, ali ni Erlinga Haalanda i Gabriela Jesusa. Svi vam oni jako otežavaju igru."

Giroud je sigurno jedan od najpotcijenjenih napadača na svijetu, iako je obično u drugom planu, ali gdje je god igrao uvijek bi znao zabijati važne golove.

Bio je prvi napadač reprezentacije Francuske kada je osvojeno Svjetsko prvenstvo 2018. godine, dok je igrao i važnu rolu u osvajanju Scudetta Rossonera prije dvije godine.

Na Van Dijkovu sreću ovaj 37-godišnjak više ne igra u Premiershipu i teško da će se ponovo sresti na klupskom nivou.

Ipak, naredni put će jedan protiv drugog igrati na Evropskom prvenstvu pošto su Francuska i Nizozemska u istoj grupi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi