Ovaj čovjek je otac jednog od najboljih igrača svijeta, a od sramote sin ne nosi njegovo prezime

Jedan od brojnih primjera

Ovaj čovjek je otac jednog od najboljih igrača svijeta, a od sramote sin ne nosi njegovo prezime

Admin Čaušević

Dosta je primjera u svijetu sporta gdje jedan od roditelja napravi neoprostivi grijeh pa njegova djeca ne žele ni da znaju za njega. To je slučaj i sa dečkom koji je plaćen 85 miliona eura i smatra se najboljim na svijetu na svojoj poziciji.

Igrači na dresovima obično nose prezimena, dok ima i onih koji nastupaju za imenom na svojim leđima. To je i slučaj sa Virgilom Van Dijkom.

Van Dijkov otac se zove Ron, a oženio je djevojku iz Sirnama, Hallen Fo Sieeuw. Ovaj par je zajedno dobio troje djece.

Najstariji sin, Virgil, je imao 12 godina kada je otac napustio njega i majku mu, a još uvijek nije poznato zašto je to uradio.

Nakon što je ostavio djecu i ženu, njegov sin, Virgil, morao je naporno raditi kako bi uzdržavao svoju majku i braću i sestre.

Oglasi

Ron je napustio porodicu kada je Virgil imao 12 godina

Čak je radio i kao perač suđa dok je istovremeno igrao fudbal kako bi ostvario svoje želje. Na kraju je postao svjetska zvijezda. 

Njegov spon je trajao postepeno, a vrhunac se desilo na zimu 2018. godine kada je prešao u Liverpool za 85 milona eura.

Van Dijku ambicija nikad nije manjkalo, ali ono što mu je uradio mu je uvijek bilo u mislima zbog čega je i nastupao samo sa imenom na dresu.

U međuvremenu je Ron je pronašao novu ženu i izgubio je kontakt sa svojom djecom, a ovaj 57-godišnjak se danas bavi popravkom i instaliranjem TV uređaja.

Oglasi

Van Dijk u društvu supruge

Interesanto da je Van Dijk prao suđe za 5 eura po satu, sa 19 godina mu je puklo slijepo crijevo i umalo je umro, a jedina koja je bila uz njega je njegova majka.

Upravo iz tog razloga je sjajni štoper Reda totalno hladan prema svom ocu iako se još uvijek nije odrekao prezimena kao što su to uradile njegov brat Jordan i sestra Jennifer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve vrijeme uz Van Dijka je bila i njegova ljubav iz djetinjstva Rike Nooitgedagt koju je na kraju i oženio.

Danas se 31-godišnji Nizozemac smatra najboljim defanzivcem svijeta bez obzira na lošu sezonu iza sebe, a još uvijek jedini štoper koji je dobio UEFA-inu nagradu za igrača godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi