Virgil van Dijk "zapalio" navijače: "Buka koju čujem oko pojačanja..."

Očekuje mnogo od naredne sezone

Virgil van Dijk "zapalio" navijače: "Buka koju čujem oko pojačanja..."

Esmer Oštraković

Virgil van Dijk vjeruje da će Liverpool ponovo biti u stanju da potpiše top igrače ovog ljeta iako klub neće igrati u Ligi prvaka.

Kiks na domaćem terenu protiv Aston Ville značio je i oproštaj od borbe za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni za Liverpool.

Oni su trenutno peti na tabeli sa tri boda manje od Newcastlea i Manchester Uniteda, ali oba kluba imaju jednu utakmicu više odigrati od Liverpoola.

Newcastle će večeras igrati protiv Leicestera, dok Manchester United u četvrtak igra svoju utakmicu protiv Chelseaja.

Ako obje ekipe izbjegnu poraz, kraj ionako minimalnih šansi da Liverpool igra u Ligi prvaka bit će zvaničan.

Uprkos svemu tome i užasnoj sezoni Van Dijk vjeruje da će Liverpool privući neke velike igrače ovog ljeta.

"Ako sam ja igrač koji je u usponu karijere i imam opciju da moj naredni korak bude Liverpool koji kuca na moja vrata, bio bih veoma zainteresovan", rekao je Van Dijk, te je dodao:

"Neće ovo promjeniti mnogo stvari, igrači koji pod svaku cijenu žele da igraju u Ligi prvaka pa čak i u lošijem timu, to je njihov problem", kaže igrač Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rekao je i jednu veoma bitnu stvar oko novih igrača.

"Buka koju čujem, bit će zahtjevan pripremni period sa mnogo dobrih pojačanja i moramo to taktički dobro uigrati", jasan je bio Van Dijk i time je zapalio navijače ovog kluba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi