Van Dijk izabrao najboljeg štopera ikada: "Nevjerovatno koliko ga poštujem..."

Sjajni defanzivac Liverpoola

Van Dijk izabrao najboljeg štopera ikada: "Nevjerovatno koliko ga poštujem..."

Admin Čaušević

U ovom trenutku nema dominantnijeg štopera u svijetu fudbala od Virgila van Dijka.

Van Dijk je bez dileme najbolji štoper svijeta, a sreću da ga ima u svojim redovima ima Liverpool što se može vidjeti i na rezultatima.

Sjajni Nizozemac je realtivno kasno stupio na vrhunsku scenu, tačnije sa 26 godina kada je na Anfield stigao iz Southamtona za 85 miliona eura.

Posljednjih sedmica i mjeseci dosta odlični defanzivac je dobio dosta pohvala na svoj račun, a neki čak i pretjeruju kada kažu da je Van Dijk najbolji centralni bek ikada.

I dok Van Dijk gradi reputaciju koja će ga odvesti u grupu legendi, on je izabrao najboljeg svih vremena. Riječ je Paolu Maldiniju.

"Poštovanje kakvo imam prema njemu je nevjervatno. Očigledno se radi o fudbalskoj legendi. Zante, nevjerovatan je način kako je igrao i sve što je postigao s Milanom toliko vremena", rekao je Van Dijk.

Oglasi

Kada su Redsi ove sezone igrali protiv Milana u Ligi prvaka imao je Van Dijk i priliku da upozna čuvenog kapitena Rossonera.

"Dok sam bio povrijeđen skupljao sam dreosve i imao sam njegov jedan dres, onda mi ga je on potpisao. Želio sam da ga vidim i da ga pitam kako je. Legenda, legenda i poštovanje", poručio je 30-godišnjak.

Maldini je cijelu svoju karijeru proveo u Milanu. Dres prvog tima Rossonera je nosio 25 godina. S jednim od najvećih klubova današnjice je uspio osvojiti više od 20 trofeja. Čak pet puta je osvajao Ligu prvaka.

Bio je rekorder Serije A po broju nastupa (647) sve dok ga 2020. godine nije prestigao drugi legendarni fudbaler Gianluigi Buffon.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S reprezentacijom Italije nije bio toliko uspješan. Izgubio je finale Svjetskog prvenstva 1994. te finale Eura 2000. godine. Mundijal 2002. godine mu je bio posljednji nastup u dresu Azzurra.

Nakon što se penzionisao jedno vrijeme je igrao tenis, a već nekoliko godina obnaša direktorsku poziciju u Milanu i može se reći Rossonere polako, ali sigurno vraća na staze stare slave.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Maldini je strasan igrac bio,ali on je vecinu svoje karijere igrao poziciju lijevog beka,a ne stopera...mislim da je tek poslije Capella poceo igrati stopera.
6 1
AcMilan_rosoneriBosna
S kakvim on budžetom izgradi ekipu odličnu to e pravo umijeće mimo naravno ne osporeni fudbalski kvaliteta
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi