Višća asistent u važnom trijumfu Basaksehira
Za bivšeg igrača Željezničara ovo je bila četvrta asistencija ove sezone u turskom šampionatu, a postigao je i tri pogotka

Nova sjajna partija našeg reprezentativca

Višća asistent u važnom trijumfu Basaksehira

S. Grebović

U okviru devetog kola turske Super lige ekipa Basaksehira je na svom terenu savladala Kayserispor sa 1:0, a naš Edin Višća bio je asistent kod pogotka kojeg je postigao Marcio Mossoro.

Igrala se 40. minuta susreta kada je Edin Višća nakon prodora sa desne strane centrirao u šesnaesterac, loptu je najbolje zahvatio Brazilac Mossoro koji topovskim šutem pogađa mrežu Kayserispora.

Edin Višća je nakon sjajne solo akcije u 55. minuti šutirao, ali pogodio je samo okvir gola gostiju.

Ovom je pobjedom ekipa Basaksehira stigla na drugo mjesto sa 18 osvojenih bodova, što je samo bod manje ode vodećeg Galatasaraya koji je sinoć odigrao razočaravajući remi na svom terenu sa Bursasporom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Riad Bajić je u igru ušao u 72. minuti susreta umjesto legendarnog Emmanuela Adebayora, ali bivši igrač Željezničara nije uspio da se upiše u listu strijelaca, tako da je ostalo 1:0.

Top Komentari

Benjamingst
Sportisti BiH trebaju bojkotovati SS. Zar ovo dopustaju na komentarima? A nedaju dase upise webstranica neka tu su strikt. A za vredjanje drzave BiH, igraca I necije famelije, djece to dopustaju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi