Višća asistirao, Basaksehir u polufinalu Kupa Turske

Bolji od Akhisar Belediyea

Višća asistirao, Basaksehir u polufinalu Kupa Turske

Endin Čaušević

Fudbaleri istanbulskog Basaksehira plasirali su se u polufinala Kupa Turske nakon pobjede u revanš meču četvrtfinala protiv Akhisar Belediyea.

Prvi meč ove dvije ekipe završen je rezultatom 1:1, dok je večeras Basaksehir u gostima slavio sa 2:0. Basaksehir je do prednosti stigao u 24. minuti utakmice kada je mrežu domaće ekipe zatresao Emmanuel Adebayor.

Domaća ekipa je u drugom poluvremenu na sve načine pokušala da izjednači i izbori produžetke, ali su gosti čuvali svoju mrežu. U posljednjim minutama utakmice bilo je sve riješeno.

Edin Višća je pokazao svoju nesebičnost, te je odlično asistirao za Batdala koji je postavio konačnih 2:0 i tako odveo svoj tim u polufinale Kupa Turske. Bh. reprezentativac je odigrao cijeli meč u pobjedi Basaksehira.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kup Turske, revanš četvrtfinala:

Akhisar Belediye - Basaksehir 0:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi