Višća i Bajić dobili novog saigrača: Demba Ba potpisao za Basaksehir!

Veliko pojačanje za turski tim

Višća i Bajić dobili novog saigrača: Demba Ba potpisao za Basaksehir!

E. Čaušević

Istanbulski Basaksehir nastavio je sa dovođenjem zvučnih pojačanja, a nakon Robinha ovaj klub pojačao je Demba Ba.

Bivši napadač Chelseaja prethodnih sezona igrao je u dresu kineskog Shanghai Shenhue, ali je odlučio karijeru nastaviti u Turskoj. Basaksehir je zvanično na svojoj stranici potvrdio da je Demba Ba novi igrač ovog tima i tako najavio borbu za titulu prvaka Turske.

Basaksehir je tako nastavio s dovođenjem zvučnih pojačanje jer je samo prije nekoliko sedmica ovaj tim pojačao Robinho. U napadu će Demba Ba imati veliku konkurenciju s obzirom da je tu Emmanuel Adebayor, ali i bh. napadač Riad Bajić. No, sigurno da će za tim naših Edina Višće i Riada Bajića ovo biti veliko pojačanje.

Višća: Volio bih dovesti Džeku i Undera u Istanbul

Bosanskohercegovački fudbaler i krilni igrač turskog Basaksehira Edin Višća dao je veoma dugi intervju za istanbulski AA u kojem je između ostalog govorio o šampionskim ambicijama svoje ekipe, snu da igra u Premier ligi, Ligi prvaka, ali i o najboljim igračima svijeta.

Višća je već skoro punih osam godina član ove turske ekipe, ali nikako mu se ne da da postane šampion.

Tim je u prošloj sezoni bio vrlo blizu da napravi taj podvig, ali na kraju nije uspio. Ipak, Višća smatra da će ova sezona konačno biti ona prava iako poziva na oprez pred proljetni dio. Podsjetimo, Basaksehir je trenutni lider i ima šest bodova više od Trabzonspora.

"Prije dvije sezone nam nije bio cilj titula, ali smo bili u igri do posljednje sedmice. Prošle sezone nam je bio cilj da osvojimo titulu, ali smo podbacili u posljednjem trenutku protiv Sivasspora i po mom mišljenju to je presudilo. Sada smo spremni. Imamo šest bodova prednosti i trebamo se samo skoncentrisati na naše utakmice. Znamo da će drugi dio sezone biti još teži. Ipak, nadam se da ćemo biti šampioni".

"Želim igrati Ligu prvaka sa Basaksehirom i dovesti Džeku i Undera u Istanbul"
Višća objašnjava da mu je san zaigrati Ligu šampiona u dresu Basaksehira. Kaže da je osjetio svu slast igranja na Svjetskom prvenstvu i da mu je sada želja isto osjetiti u Ligi prvaka. Poručuje i to da bi volio u ovom takmičenju zaigrati protiv Rome kako bi u Istanbul došli Edin Džeko i Cengiz Under.

"Cengiz je bio ovdje dvije sezone i radio je vrlo naporno. Gledam svaku Džekinu i Underovu utakmicu za Romu. Mislim da su oni njihovi najbolji igrači. Cengiz je sjajan momak. On je igrao s nama ovdje i nikada se nije promijenio".

"Igrao sam Evropa ligu. To je dobar turnir, ali nije kao Liga prvaka. Za Ligu prvaka su svi čuli i svi je prate. Tu možete igrati protiv najboljih timova svijeta. Nadam se da ćemo naredne sezone igrati Ligu prvaka i to možda mečeve protiv Rome. Tada bih doveli Undera i Džeku u Istanbul".

"Želim jednog dana igrati u Premier ligi"
Bh. krilni fudbaler se stalno povezuje sa odlaskom iz Basaksehira. U kojoj bi ligi volio igrati?

"Volim Premiership i La Ligu. Nadam se da ću jednog dana zaigrati u Premiershipu. U Španiji ima dosta tehnički sjajnih igrača, ali mislim da je Premiership fudbalski NBA. Svaki igrač želi igrati tamo".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Najbolji igrači svijeta su Ronaldo i Messi, ali ja mogu reći da volim Pjanića i Modrića. U nacionalnom timu igram sa Pjanićem, to je sjajan igrač, a naravno moram pohvaliti i Džeku".

Podsjetimo, Višća je u aktuelnoj sezoni upisao ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima za svoj Basaksehir te je postigao sedam golova uz isto toliko asistencija.

Top Komentari

gumenakita
Kakav Demba Ba,aaaaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi