Višća i Bajić učvrstili Basaksehir na vrhu tabele

Bh. reprezentativci se upisali u strijelce

Višća i Bajić učvrstili Basaksehir na vrhu tabele

U posljednjoj utakmici 13. kola turske Superlige, Basaksehir je kao gost savladao Goztepe sa 2:0 i tako ostao lider na tabeli.

Utakmica je počela sjajno za goste iz Istanbula, koji su u devetoj minuti poveli pogotkom Edina Višće iz penala kojeg je prethodno iznudio Riad Bajić.

Basaksehir je napadao, a nekoliko puta su se Višća i Bajić nalazili u odličnim situacijama da povise vodstvo svog tima. Međutim, na golu Goztepea je briljirao Beto koji je zaustavljao njihove pokušaje.

Ipak, i on je bio nemoćan u 73. minuti kada je Basaksehir osigurao trijumf. Mossoro je sjajno prošao i uposlio Bajića, koji svoju odličnu partiju kruniše golom za konačnih 0:2. Za bivšeg napadača Željezničara je ovo bio treći gol na posljednje četiri utakmice, ukupno četvrti u ovoj sezoni Superlige.

Edin Višća je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Riad Bajić izašao u 84. kada ga je zamijenio Emmanuel Adebayor.

Basaksehir je ostao na prvom mjestu Superlige sa 30 bodova i povećao je bodovnu prednost nad prvim pratiocem. Na drugom mjestu je Kasimpaša sa 25 bodova, dok je treći Galatasaray sa 24.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi