Uvjeren u pozitivan rezultat

Višća: Moramo napasti Grčku i prvi postići gol

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će krenuti ka Atini, gdje će u nedjelju odigrati veoma važnu utakmicu kvalifikacija protiv domaće Grčke.

Biće to duel ekipa koji će se, po svemu sudeći boriti za drugo mjesto u grupi, a ko ostvari pozitivan rezultat u nedjelju biće korak bliže tom cilju.

Igrač koji igra fenomenalno za svoj klub u Turskoj je 26-godišnji ofanzivac Edin Višća i njegova forma jedan je od aduta naše reprezentacije protiv Grčke. Ovaj igrač danas se obratio prisutnim novinarima, gdje je govorio o narednoj utakmici, svojoj formi u klubu i reprezentaciji.

„Svi znamo koliko nam je bitna naredna utakmica, oni imaju devet, a mi šest bodova. Evidentno je da ćemo se s njima boriti za to drugo mjesto u grupi, mislim da tamo trebamo da idemo po pobjedu, imamo kvaliteta i dobra smo reprezentacija. Svi smo svjesni loše utakmice u Belgiji, ali ako želimo da se plasiramo u Rusiju moramo da u Atinu idemo po tri boda. Moramo da krenemo tako od prve minute na pobjedu jer ne možemo nikako drugačije“, ističe Višća.

Povrede nisu uticale na raspoloženje u taboru reprezentacije.

„Žao nam je što Kolašinac nije s nama, takve se stvari dešavaju u nogometu. Bez obzira ko dobije priliku u nedjelju mislim da će je iskoristiti, znamo koliko nam je važna ta utakmica i ko god bude igrao dužan je da ostavi srce na terenu. Moramo dati više nego protiv Belgije i Kipra i moramo mnogo bolje ako želimo ostvariti pozitivan rezultat“, kaže Višća.

U klubu igra u sjajnoj formi, dok u reprezentaciji ima druge zadatke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

„U reprezentaciji se igra drugačije, selektor mi da svoje zadatke i ja sam podređen ekipi. Selektor je zadovoljan mojim igrama, odradim ono što se traži od mene, a čim ne bude zadovoljan, vjerovatno neću ni igrati u početnoj postavi. Ova ekipa ne zna taktički igrati na rezultat, mi moramo gore da napadnemo Grčku i da pokažemo snagu, kako bi prvi došli do gola i onda bi kasnije sve bilo puno lakše“, kazao je Višća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi