Višća: Moramo ostati mirne glave i sutra biti maksimalno oprezni cijelu utakmicu
Višća je debi u dresu A-reprezentacije Bosne i Hercegovine imao upravo protiv Poljske

Ofanzivac bh.reprezentacije pred duel s Poljacima

Višća: Moramo ostati mirne glave i sutra biti maksimalno oprezni cijelu utakmicu

D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će dočekati tim Poljske u okviru 2.kola Lige nacija grupe "A". Sigurno da će to biti veoma kvalitetna utakmica u kojoj neće nedostajati uzbuđenja.

Jedan od najvećih uzdanica u napadu naše reprezentacije svakako je Edin Višća. Ovaj krilni napadač sutra će biti jedna od najvećih prijetnji za gol gostiju.

Ovaj napadač danas je na press konferenciji najavio sutrašnji duel na Bilinom polju.

"Sjećam se prvog nastupa za reprezentaciju koji ostaje do kraja života. Nakon 10 godina ja ponovo igram protiv Poljske, želimo pobjedu, prvu u duelima protiv ove selekcije. Kvalitetni su i čvrsti, analizirali smo ih i spremni smo mirne glave, maksimalno oprezni i uvjereni u naš kvalitete. Kolektivnost u Poljskoj je najveći adut, imaju dobri par individualaca, ali kao da su ekipa imaju najveći kvalitete je to zajedništvo", kaže ofanzivac naše selekcije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Protiv Holandije nisu briljirali, sigurno da će se pokušati iskupiti u Zenici.

"Bez obzira na igru u Holandiji, imaju kvalitetnu reprezentaciju i pojedince koji igraju najvećim klubovima u Evropi. Ne mora ništa značiti ta utakmica, ali najbitnije je da ponovimo meč kao u Italiji, igramo jedan za drugog, ali trebamo samo sebe gledati i nadam se pobjedi", kazao je Višća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi