Višća ostaje u Istanbulu, ali mijenja dres?

Bh. reprezentativac prelazi u redove velikana?

Višća ostaje u Istanbulu, ali mijenja dres?

Sjajni Edin Višća je danas odigrao utakmicu za pamćenje. Naime, ovaj 28-godišnji krilni fudbaler je u prijateljskom susretu selekcija BiH i Južne Koreje postigao hat-trick i odveo Zmajeve do trijumfa rezultatom 3:1.

Višćine fudbalske kvalitete, međutim, nikada nisu dolazile u pitanje, a sa njima su pogotovo upoznati ljubitelji turskog fudbala s obzirom da bivši igrač Željezničara već godinama pruža sjajne partije u dresu Bašakšehira.

Iza njega je još jedna sjajna sezona, pa je tako u dresu Bašakšehira odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima, a uspio je postići 14 golova i upisati 17 asistencija. Razumljivo je zbog toga da interesa za njegove usluge neće manjkati ni na ljetnom prelaznom roku.

Nešto prije nego što će Višća upisati svoj hat-trick u Južnoj Koreji, u turskim medijima su se pojavile špekulacije da bi ovog ljeta mogao napustiti Bašakšehir i možda preći u redove kluba iz komšiluka, turskog velikana Bešiktaša.

Kako prenosi CNN Turk, Bešiktaš će ovog ljeta doživjeti veliku reorganizaciju ekipe. Nekolicina fudbalera će napustiti klup nakon isteka ugovora, a jedan od njih će biti i sjajni veznjak Talisca. Navodno bi ekipu Bešiktaša mogle napustiti i zvijezde poput Negreda, Vagnera Lovea i Quaresme.

Zbog toga u Bešiktašu moraju što prije osigurati nova pojačanja za predstojeću sezonu. Jedna od najvećih želja čelnika "crno-bijelih" je fudbaler Alanyaspora Emre Akbaba, a u Bešiktašu su, u razmjeni, spremni ponuditi čak trojicu svojih fudbalera za ovog centralnog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno su u Bešiktašu zainteresovani i za dva fudbalera Bašakšehira, i to za Edina Višću i iskusnog napadača Emanuela Adebayora.

Prema pisanju turskih medija Bašakšehir je spreman napraviti veliku "trampu" sa Bešiktašom i gradskom rivalu proslijediti Višću i Adebayora, ali i nešto novca u zamjenu za zvijezde "crno-bijelih" koje su zapale za oko čelnicima i treneru Avciju. Ipak, nije precizirano o kojim se tačno igračima radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi