Višća pogodio za pobjedu, Basaksehir na +7

Turska Super liga, 15. kolo

Višća pogodio za pobjedu, Basaksehir na +7

Danas su odigrane dvije posljednje utakmice 15. kola turskog šampionata. Lider Basaksehir je slavio minimalan trijumf na gostovanju kod Ankaragučua, dok je drugoplasirana ekipa Kasimpase razbijena na svom terenu.

Basaksehir je slavio pobjedu od 0:1 zahvaljujući golu postignutom još u osmoj minuti susreta. Kahveci je odlično progirao našeg Edina Višću koji je snažnim udarcem postigao, ispostavilo se, pobjedonosni gol.

Istanbuslki tim je do kraja meča, u svom stilu, umrtvio tempo igre i sačuvao prenodnost.

Treba dodati i da je bh. napadač Riad Bajić odigrao 92 minute za Basaksehir prije nego što ga je u sudijskoj nadoknadi vremena zamijenio Adebayor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugom susretu, ovosezonska senzacija, ekipa Kasimpase razbijena je sa 0:3 na svom terenu. Ubjedljivu pobjedu upisala je ekipa Kayserispora zahvaljujući golovima Cheryja (21'), Turuca (70') i Mensaha (80'). Treba dodati da su fudbaleri Kasimpase promašili dva penala i to Diagne u 37. i Trezeguet u 69. minuti.

Nakon nakon današnjih mečeva Basaksehir je uvećao prednost na tabeli, te je sada prvoplasirani sa 33 boda, dok je Kasimpasa na drugoj poziciji sa sedam bodova manje i istim brojem bodova (26) kao trećeplasirani Antalyaspor.

Top Komentari

Ziky
turska liga je ko treća njemačka vidimo u europi da gube sve redom
4 7
Torres9
Malo jača od naše haha
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi