Višća ponovo strijelac, Basaksehir remizirao protiv Adane

Prvi meč šesnaestine finala Kupa Turske

Višća ponovo strijelac, Basaksehir remizirao protiv Adane

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira remizirali su večeras u gostima protiv Adane Demirspor (1:1) u prvom meču šesnaestine finala Kupa Turske.

Adana i Basaksehir su odigrali jednu veoma nervoznu utakmicu na kojoj smo uz dva gola vidjeli i po jedan crveni karton na obje strane. Domaći su početkom drugog poluvremena poveli sa 1:0 kada je precizan s bijele tačke bio Tasdelen.

U 81. minuti veliki okršaj na terenu između igrača, a sudija je to riješio sa crvenim kartonima. U domaćem timu crveni karton dobio je Traore, dok je kod gostiju "pocrveniio" Da Costa.

Samo četiri minute kasnije vidjeli smo novi penal, ali ovaj put za Basaksehir. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je bh. reprezentativac Edin Višća koji je pogodio za konačnih 1:1. Riad Bajić je u igru ušao u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi