Edin Višća među kraljevima asistencija
Fantastične igre pruža bh. fudbaler. Nije nikakvo čudo što je među elitnim asistentima u Evropi (Foto: EPA)

Malo je igrača ispred njega

Edin Višća među kraljevima asistencija

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća igra fantastičnu sezonu u redovima turskog Bašakšehira.

Ovaj istanbulski tim juriša ka prvom naslovu prvaka u povijesti, a Višća je jedan od glavnih igrača u ovom klubu.

Njegov učinak od 10 golova i 12 asistencija u 25 utakmica je zaista fantastičan, a bh. fudbaler spada među kraljeve asistencija i po njima je među najboljim u Evropi.

U najboljim evropskim ligama svega je nekoliko igrača koji su ispred Višće po broju asistencija. Na vrhu su Lionel Messi i fudbaler Benfice Pizzi, koji imaju 14 asistencija na svom kontu.

Jedini ispred bh. fudbalera je još Hans Vanaken iz Club Bruggea. On je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio 13 asistencija, te su ovi fudbaleri za sada ispred fantastičnog bh. fudbalera.

Iza njega su također velika imena. Ajaxov Hacim Ziyech je upisao kao i Vića 12 asistencija, Eden Hazard je u Premiershipu na 11 asistencija, a tu je i Ricardo Quaresma koji je u turskoj Superligi na 10 asustencija.

Vića će sasvim sigurno do kraja sezone ovu brojku povećati. Igra zaista na vrhunskom nivou i nije nikakvo čudo što je u samom vrhu po broju asistencija u najjačim evropskim ligama.

Bh. fudbaler se povezuje i sa odlaskom iz kluba. Navodno su klubovi iz Bundeslige zainsteresovanji za njega, ali ko bi želio otići iz kluba ako se osvoji titula i ostvari plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin je ikona Bašakšehira. U klubu je već osam godina i sigurno da ima poseban tretman kod navijača, ali i rukovodstva kluba.

Top Komentari

Adnanos
U najboljim je godinama. U bivšoj jugi pi tek sada mogao da ide sa 28 godina. Ali kao sto sam ranije pisao - jeli mu pametno da ide ako se plasiraju u Ligu Šampiona. Kao kralj da ode recimo u Schalke ili Watford gdje bi se borio za mjesto sa mladima pa adapcija na novi klub ligu zemlju itd. I dok sve to prodje prešao tridesetu
5 0
Alkma
Edin je ziva legenda Besaksehira
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi