Višća strijelac u važnoj pobjedi Basaksehira za ostanak na prvom mjestu
Višća je već u 3. minuti pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, što mu je bio tek drugi gol u turskom prvenstvu ove sezone na 17. utakmici.

Tim iz Istanbula i dalje lider

Višća strijelac u važnoj pobjedi Basaksehira za ostanak na prvom mjestu

Bh. reprezentativac Edin Višća danas je sa svojim Basaksehirom proslavio gostujuću pobjedu nad Kasimpašom rezultatom 2:1, kojom je tim iz Istanbula ostao lider na tabeli Superlige.

Višća je već u 3. minuti pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, što mu je bio tek drugi gol u turskom prvenstvu ove sezone na 17. utakmici. Domaći su do odlaska na pauzu uspjeli izjednačiti i to preko Sarija u 43. minuti.

Igrao se 70. minut kada je Basaksehir ponovo poveo. Gol vrijedan pobjede i tri boda postigao je Mossoro na asistenciju Freija.

Edin Višća je iz igre izašao u 74. minuti, kada ga je na terenu zamijenio Irfan Kahveci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir nakon 17 kola zauzima prvu poziciju na tabeli sa 36 bodova, a u leđa mu gledaju Fenerbahče (33) i Galatasaray (32), s tim što Galata ima utakmicu manje. Aktuelni prvak Bešiktaš je četvrti sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi