Višći 90 minuta u pobjedi Basaksehira

Kompletirano 6. kolo Super lige

Višći 90 minuta u pobjedi Basaksehira

Adnan Beganović

Kompletirano je 6. kolo turske Super lige, a do bitne pobjede stigao je Basaksehir, čije boje brani bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća.

Basaksehirspor je večeras stigao do druge uzastopne pobjede u prvenstvu. Višća i društvo s minimalnih 1:0 na gostovanju su savladali Kayserispor. Jedini pogodak na susretu je postigao Ayhan u 59. minuti, a Višća je igrao svih 90 minuta.

Kasimpasa i Rizespor su podijelili bodove (1:1). Scarione je u 36. minuti doveo Kasimpasu do prednosti, da bi Kweuke u 5. minuti nadoknade iz jedanaesterca donio bod Rizesporu, koji je susret završio sa dva igrača manje.

Do bitne pobjede stigao je Bursaspor, koji je na domaćem terenu rezultatom 2:0 savladao Eskisehirspor. Necid u 84. i Faty u 90. minuti bili su strijelci za Bursaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti