Antalyaspor u Super ligi?

U finalu Playoffa bolji od Samsunspora

Antalyaspor u Super ligi?

Adnan Beganović

U finalu razigravanja za ulazak u Super ligu Turske snage su odmjerili Samsunspor i Antalyaspor, a novi član elitnog ranga je Antalyaspor, koja je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Kayserisporu i Osmanlissporu, koji su ulazak u Super ligu osigurali nakon regularnog dijela sezone pridružila se i Antalyaspor. 

Antalyaspor je mnogo bolje otvorila susret i u 29. minuti je stigla do prednosti pogotkom nekadašnjeg igrača Zrinjskog, Lamine Diarre. Osamnaest minuta prije kraja Etame je pogodio za 1:1, pa je susret otišao u produžetke.

U 11. minuti prvog produžetka Mataraci ponovo dovodi Antalyaspor do prednosti, da bi Etame svojim drugim pogotkom trinaest minuta prije kraja drugog produžetka stvari vratio na početak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U penal lutriji više sreće su imali fudbaleri Antalyaspora, koji će od naredne sezone igrati u Super ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.