Remi Sivasspora i Konyaspora, Bajiću četiri minute

Kbesić igrao 65 minuta u porazu Antalyaspora

Remi Sivasspora i Konyaspora, Bajiću četiri minute

Adnan Beganović

Odigrana su dva susreta 5. kola turske Super lige. Rizespor je sa ubjedljivih 5:1 savladao Antalyaspor; dok su Sivasspor i Konyaspor podijelili bodove (0:0).

Fudbaleri Rizespora su nadigrali Antalyaspor u svime elementima fudbalske igre i na kraju su zasluženo slavili ubjedljivu pobjedu.

Tri pogotka za Rizespor je postigao Kadah, dok su po jedan postigli Oboabona i Ozek. Za poraženu ekipu počasni pogodak je postigao Bassan, a bh. reprezentativac Josip Kvesić igrao je do 65. minute.

U duelu Sivasspora i Konyaspora nije bilo golova, a s bodom mogu biti zadovoljniji domaći pošto su od 77. minute igrali sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nekadašnji fudbaler Željezničara, Riad Bajić, drugu utakmicu uzastopno počeo je na klupi za rezervne igrače. U igru ga je trener Konyaspora uveo u 86. minuti umjesto Camdalija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.