Višćin Basaksehir angažovao legendu turskog fudbala

Istanbulski tim se pojačava

Višćin Basaksehir angažovao legendu turskog fudbala

Turski Basaksehir za koji nastupa fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća dobio je veliko pojačanje za sljedeću sezonu.

Četvrtoplasirana ekipa iz prošle sezone Super lige i službeno bogatija za jednog od najpopularnijeg turskog igrača posljednjih godina. Emre Belozoglu, donedavni kapiten velikog Fenera je i službeno predstavljen kao novi saigrač našeg Zmaja.

"Stigao sam u klub koji je prošle godine pokazao da je spreman za velike stvari. Uzbuđen sam i želim pomoći da ostvarimo i bolje rezultate", rekao je Emre na predstavljanju u Basaksehiru.

Njegov posljednji klub bio je Fenerbahče koji mu nije produžio ugovor na kraju prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Dao sam sve za Fenerbahče, posljednju kap znoja. Kada sam odlazio, vidio sam da je mnogo ljudi u i oko kluba tužno, ali je uprava odlučila da im nisam više potreban. Nije bilo lako otići iz Fenera, ali je bilo lako potpisati za Basaksehir", kazao je Emre.

U Basaksehir je u ovom prijelaznom roku došao i Sokol Cikalleshi, albanski napadač koji je prošle sezone nosio dres Splita, a iz Fenera je došao i iskusni stoper Bekir Irtegun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.