Višćin dan za zaborav u utakmici koja je trebala biti osvetnička misija

Višćin dan za zaborav u utakmici koja je trebala biti osvetnička misija

Fudbaleri Basaksehira i Galatasarayja podijelili su bodove u susretu 29. kola turske Super lige jer su na stadionu Fatih Terim u Istanbulu odigrali 1:1. 

Bila je ovo zlata prilika za domaće da pobjedom protiv velikog rivala možda i naprave ključan korak ka tituli šampiona, ali na kraju su ipak morali spašavati i bod.

Basaksehir se dostas mučio u susretu u kojem je realno bio blagi favorit, a do vodstva dolazi tek u 51. minuti. Strijelac je bio Aleksić nakn asistencije Kahvecija.

Ipak, gosti se nisu predavali i do poravnanja dolaze samo 16 minuta kasnije kada je mrežu Gonuka zatresao Akbabe.

Do kraja utakmice desila se još jedna zanimljiva situacija, a u centru pažnje bio je bh. reprezentativac Edin Višća. Desno krilo Basaksehira dobilo je u 85. minuti crveni karton, tačnije drugi žuti nakon neopreznog starta. Za Višću je ovo bilo prvo isključenje u karijeri. 

Do kraja meča i jedni i drugi imali su po neki udarac i priliku, ali rezultat se nije mijenjao.

Basaksehir ostaje lider poslije 29 odigranih kola jer ima dva boda više od Trabzonspora, dok je Galata ostala na 4. poziciji sa osam bodova manje od današnjeg rivala.

Podsjetimo, ova utakmica je bila vrlo slična onoj koja je između dva kluba igrana u ljeto prošle godine. Tada je to bio direktan duel za titulu, a Galata je pobjedom zauzela prvo mjesto. Ovog puta Basaksehir je imao priliku osvetiti se, ali bez obzira što nije uspio njemu ipak bolje odgovara ovaj rezultat. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 29. kolo:

Basaksehir - Galatasaray 1:1

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Ovi debili s nasim kretencicem na celu bi opet prokockali titulu da tamo postoji i9le ozbiljan klub. Svasta, svake godine isto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi