Višćina prilika za osvetu!

Rješava li se večeras turski šampionat?

Višćina prilika za osvetu!

Ljubitelji nogometa i u nastavku dana moći će da uživaju u zanimljivim utakmicama. 

Jedna takva bit će igrana u Istanbulu za nešto manje od sat vremena. Bh. reprezentativac Edin Višća i njegov Basaksehir imaju priliku doći na korak od prve titule prvaka Turske jer u susretu 29. kola Superlige dočekuju Galatasaray.

Situacija na tabeli je takva da Basaksehir trenutno ima bod više od drugoplasiranog Trabzonspora ali i meč manje. S druge strane Galata se nalazi a 4. mjestu sa osam bodova manje od današnjeg rivala.

Dakle, ukoliko Basaksehir danas dobije Galatu, onda će od nje imati čak 11 bodova više, ali što je još bitnije za ovaj klub imat će četiri boda više od Trabzonspora.

To znači da bi turski klub mogao doći na korak od titule jer u posljednjih pet kola prvenstva ne bi imao pretjerano težak raspored, a mogao bi i jednom kiksati.

Naravno, Višća i društvo moraju biti vrlo oprezni jer su u sličnoj situaciji bili prošle godine i upravo im je Galata pokvarila slavlje u direktnom duelu te odnijela titulu.

Ovo će između ostaloig biti i prilika za pravu malu osvetu.

Prije nekoliko minuita izašle su i početne postave za ovu utakmicu a one izgedaju ovako:

Basaksehir: Gonuk, Clichy, Epureanu, Ponck, Caicara, Tekdemir, Aleksić, Robinho, Višća, Kahveci, Crivelli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray: Kocuk, Linnes, Saracchi, Lemina, Donk, Seri, Beyram, Feghouli, Belhanda, Akbaba, Onyekuru.

Meč počinje od 20.00 sati.

Top Komentari

EdwinPol
Hehehe glupak dobio crveni... igrac za male utakmice.... i ovo bi prokockali da postoji iole ozbiljan konkurent al turska liga pala qrcu za usi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi