Višćin eurogol u 93. minuti za remi sa Hoffenheimom
Foto: Screenshot

Liga Evrope, 4. kolo

Višćin eurogol u 93. minuti za remi sa Hoffenheimom

Ludogorets i Braga su odmjerili snage u okviru četvrtog kola Grupe C Lige Evrope, a na kraju je ovaj susret završen remijem 1:1.

Prvo poluvrijeme u Razgradu je završeno rezultatom 0:0, a sve vrijedno pažnje je viđeno u nastavku.

Ludogorets je do vodstva stigao u 68. minuti, kada Marcelinho pogađa, iz drugog pokušaja, nakon ubacivanja iz ugla.

Domaći su bili puno bolji rival na ovoj utakmici, ali Braga ipak uspijeva doći do izjednačenja. Igrala se 83. minuta kada je Fransergio pogodio za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

U drugoj utakmici Grupe C Hoffenheim je remizirao sa Bašakšehirom u Turskoj rezultatom 1:1.

Vodeći gol za goste iz Njemačke je postigao Grillitsch u 47. minuti kada je krunisao odličnu kontru svoje ekipe i asistenciju Wagnera. 

Ipak, domaći Bašakšehir stiže do izjednačenja u samom finišu susreta. Naš Edin Višća je u 93. minuti postigao eurogol i donio remi svojoj ekipi.

Kada je u pitanju Grupa A gostujuće pobjede su upisali Astana i Villarreal.

Astana je bila bolja na gostovanju Maccabi Tel Avivu i slavila minimalnu pobjedu rezultatom 0:1. Jedini gol na utakmici je postigao Twumasi u 57. minuti.

Sa druge strane, Villarreal je došao do lagane pobjede nad Slavijom iz Praga. Španci su slavili sa 2:0, golom Bacce iz 15. minute i autogolom Delija iz 89. minute.

Grupa A:

Slavia Prag - Villarreal 0:2

Maccabi Tel Aviv - Astana 0:1

Grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ludogorets - Braga 1:1

Bašakšehir - Hoffenheim 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi