Višćin nestvarni niz završen na bolan način

Bh. reprezentativac dobio prvi crveni karon u karijeri

Višćin nestvarni niz završen na bolan način

A. Čaušević

Bašakšehir je propustio priliku da pobjedom nad Galatasarayem napravi krupan korak ka historijskoj tituli. Meč je završen 1:1, a Edin Višća je dobio crveni karton u finišu susreta. 

Višći je to bio prvi crveni karton u karijeri, a isključenjem je prekinuo zaista nestvaran niz od čak 95 uzastopnih utakmica u turskoj Superligi.

Bh. reprezentativac će zbog suspenzije propustiti naredni duel protiv Antalyaspora što znači da neće odigrati jedan meč još od 3. kola sezone 2017/18.

Iskusni krilni fudbaler je za taj period uspio postići 26 golova i upisati 35 asistencija, međutim u narednom kolu neće moći pomoći svojim saigračima.

Još impresivnije zvuči podatak da je Višća u Superligi od sezone 2014/15 upisao minute na čak 197 od 198 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Jedina utakmica koju je propustio je bio duel s Karabuksporom kada je tadašnji trener Abdullah Avci odlučio da rotira igrače.

U posljednjih šest sezona nije bio suspendovan niti jednom, sve dok nije dobio crveni karton protiv Galatasarya.

Top Komentari

Jadnimi
I prošle godine ih je Galata koštala titule
0 0
enver3333
Vi ste ga neki dan urekli. ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi