Više mu nisu potrebni: Klopp otpisao trojicu fudbalera

Liverpool kreće sa prodajom

Više mu nisu potrebni: Klopp otpisao trojicu fudbalera

Nakon što je Liverpool ovog ljeta doveo nekoliko novih skupih pojačanja, došao je red i da neki fudbaleri krenu u suprotnom pravcu.

Prema pisanju britanskih medija, menadžer Redsa Jurgen Klopp je otpisao najmanje trojicu fudbalera koje namjerava prodati do kraja ljetnog prelaznog roka.

Prvi od njih je Simon Mignolet, koji je prošle sezone bio rezerva Lorisu Kariusu. Dolaskom Alissona Beckera, Belgijanac postaje tek treći golman Redsa, a Liverpool ga je procijenio na nešto više od 10 miliona funti. Za Mignoleta ima mnogo zainteresovanih klubova, a neki od njih su Fulham, Napoli i Bešiktaš.

Drugi fudbaler kojem će uskoro biti pokazana izlazna vrata Anfielda je Divock Origi, također Belgijanac, koji se tokom priprema nije uspio nametnuti svom treneru. Ovaj 23-godišnjak je već bio na posudbi u Wolfsburgu, a sada se očekuje da bude prodan za 27 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, u narednim sedmicama bi Liverpool trebao napustiti i napadač Danny Ings. Njega je Liverpool procijenio na 20 milionafunti, a žele ga Leicester, Southampton, Crystal Palace i Newcastle.

Najvjerovatnije će Liverpool napustiti još nekoliko fudbalera koji, objektivno, nemaju mjesta na Anfieldu poput Lazara Markovića, Pedra Chirivelle, pamožda i Marka Grujića...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi