Više nema klubova u La Ligi kojima Messi nije dao gol

Zatresao i mrežu Las Palmasa

Više nema klubova u La Ligi kojima Messi nije dao gol

Endin Čaušević

Barcelona trenutno igra na domaćem terenu protiv Las Palmasa u okviru 18. kola La Lige.

Katalonci su otpor gostujuće ekipe slomili već u 14. minuti kada je nakon sjajne asistencije Gomesa mrežu gostiju pogodio Luis Suarez za 1:0. Do kraja prvog dijela Barca je mogla znatno povećati prednost, ali je Javi Varas briljirao na golu Las Palmasa.

Ipak, u drugom poluvremenu Barcelona je ubacila u brzinu više i to se brzo isplatilo. U 52. minuti domaći su udvostručili prednost, a ovaj put strijelac je bio Lionel Messi.

Zanimljivo da više nema klubova u La Ligi kojima Messi nije dao gol jer je Las Palmas bio do danas jedini tim kojima Argentinac nije zatresao mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon gola Messija domaća ekipa uspjela je u dvije minute postići još dva gola. Prvo je na 3:0 povisio svojim drugim golom Suarez, a za 4:0 pogodio je Arda Turan.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi