Više nema šta čekati: Perez dovodi u Real Madrid pojačanje iz Argentine

Veznjak Rivera na Bernabeu?

Više nema šta čekati: Perez dovodi u Real Madrid pojačanje iz Argentine

Endin Čaušević

Navijači Real Madrida očekuju od predsjednika Florentina Pereza da u januaru doveo barem jedno zvučno pojačanje jer su daleko od toga da su zadovoljni igrama kraljevskog kluba.

Real Madrid ove sezone ne igra ni približno kao prošle i jasno se vidi koliko im fali Cristiano Ronaldo. Perez ljetos nije uspio da dovede adekvatnu zamjenu za Portugalca, a u januaru će imati priliku za "popravni".

Kako piše madridski AS na Santiago Bernabeu bi narednih sedmica trebao doći veznjak River Platea, Exequiel Palacios. Za ovog 20-godišnjeg veznjaka interes je pokazala i Barcelona, no kraljevski klub je odlučan da ga dovedu već u januaru.

Palacios važi za jednog od najperspektivnijih igrača u Argentini i već je debitovao i za reprezentaciju Gaučosa. Navodno, Florentino Perez se već sastao s čelnicima Rivera u Abu Dhabiju dok se igralo Svjetsko klupsko prvenstvo, te su počeli pregovore oko transfera Palaciosa.

U narednim danima Real Madrid će poslati i zvaničnu ponudu za mladog Argentinca, a ukoliko sve bude kako treba Palacios bi do kraja januara sigurno stigao na Bernabeu. Još uvijek nije poznato koliko će biti obeštećenje koje je Real spreman platiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi žele i Icardija, ali trenutno je to nemoguća misija

Real ima velikih problema sa realizacijom nakon što je iz kluba otišao Cristiano Ronaldo, a upravo bi Icardi trebao riješiti to pitanje. Španski AS prenosi kako je Relal vrlo blizu realizacije ovog transfera, a Nerazzurri bi za svog najboljeg igrača trebali 'inkasirati' čak 110 miliona eura.

Podsjetimo, Icardi je dugogodišnja želja Reala i Pereza, a očito je sada došlo vrijeme da bude i ostvarena. Argentinac je u toku ove sezone odigrao ukupno 22 meča za Inter te je postigao 13 golova uz dvije asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi