Više nisu špekulacije: Ashley Cole potpisao!
(Foto: EPA) Derby County je predstavio 38-godišnjeg Ashleyja Colea kao svoje novo pojačanje

Iskusni defanzivac u Derbyju

Više nisu špekulacije: Ashley Cole potpisao! · Zvanično

Ashley Cole je proveo posljednje tri sezone u LA Galaxyju, ali je od kraja MLS sezone 2018 bio slobodan igrač.

Posljednjih nekoliko dana se špekulisalo da bi se nekadašnji bek Chelseaja mogao vratiti u Englesku i potpisati za Derby County, a danas se to i zvanično dogodilo.

Naime, Derby County je predstavio 38-godišnjeg Ashleyja Colea kao svoje novo pojačanje.

Iskusni Cole će tako pokušati pomoći svom prijatelju i nekadašnjem saigraču Franku Lampardu (danas trener Derbyja) da uvede svoju ekipu u Premier ligu.

Cole je sa Derbyjem potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

Zajedno sa Lampardom, Cole je u Chelseaju dizao trofeje Lige prvaka i Premier lige, a bio je član i legendarnih Arsenalovih "Nepobjedivih" iz sezone 2003/2004. Također, iza Colea je zavidna reprezentativna karijera tokom koje je skupio 107 nastupa za Gordi Albion.

Podsjetimo, Ashley Cole je karijeru počeo u Arsenalu koji ga je 2006. godine prodao Chelseaju za oko 7.5 miliona eura. Cole je nakon osam godina na Stamford Bridgeu prešao u Romu, da bi se 2016. zaputio ka SAD-u.

Inače, Derby se trenutno nalazi na 6. mjestu tabele Championshipa, što je posljednja pozicija koja vodi u play-off za Premier ligu.

Top Komentari

ElvisUK
sranje zuvim u tom gradu i dovode matorca a tako mladih talenata ima
0 2
Heller
A živ je još
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi