Ashley Cole stiže pomoći prijatelju: "On je najveći profesionalac kojeg sam vidio"

Pred potpisom za Derby

Ashley Cole stiže pomoći prijatelju: "On je najveći profesionalac kojeg sam vidio"

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Chelseaja, Ashley Cole, nakon avanture u Sjedinjenim Američkim Državama ponovo će se vratiti u Englesku.

Cole je svojevremeno važio za jednog od najboljih lijevih bekova svijeta, a iako ima već 38 godina još uvijek ne želi da ide u penziju. Ovaj engleski fudbaler prethodnih godina igrao je u američkom MLS-u i to u dresu LA Galaxyja, no čini se da će se ponovo vratiti na Otok.

Engleski mediji nedavno su objavili da će Cole karijeru nastaviti u Championshipu u dresu Derbyja kojeg s klupe predvodi njegov bivši saigrač Frank Lampard. Navodno, ovdje je sve već dogovoreno, te bi Cole u narednim danima trebao biti predstavljen kao novo pojačanje Derbyja.

Lampard je uspio nagovoriti Colea da dođe u Derby do kraja sezone, a u novom klubu će zarađivati oko 10,000 funti sedmično. Ukoliko se pokaže kako pravo pojačanje onda će Cole imati mogućnost da na kraju sezone potpiše novi jednogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Svi znaju da je Ashley sjajan momak i mediji su nekada pokušavali to da promijene, ali nisu uspjeli. I dalje trenira svaki dan i fudbal mu je na prvom mjestu. Ako mu date jednu ili 100.000 funti on će biti profesionalac do kraja. Navjeći profesionalac kojeg sam vidio. Siguran sam da će na treninge dolaziti prvi i odlaziti zadnji. Njegov dolazak će itekako pomoći našem timu", rekao je Lampard.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi